Întrebări și răspunsuri site-uri web 2022 🤔 Webage.roCat costa mentenanta unui site web?
Anca postat acum 1 an

Buna ziua. Am un site de tip blog. Cit ar costa mentenanta sitelui?

2 Răspunsuri
radovand Echipa a răspuns acum 1 an

Bună ziua,

În primul rând, nu trebuie confundată mentenanța site-ului cu administrarea site-ului.

Mentenența site-ului înseamnă verificări regulate legate de funcționalitatea site-ului, update-urile softurilor de pe server, update-urile softului principal al site-ului (de exemplu WordPress) și al tuturor modulelor (pluginurilor), optimizarea regulată a bazei de date, backup-urile zilnice etc.

Administrarea site-ului poate însemna modificarea paginilor (structură, text și poze), meniurilor, formularelor etc, adăugarea de articole, adăugarea de produse în cazul unui magazin online, optimizarea vitezei de încărcare a site-ului, optimizarea SEO etc.

Costul mentenanței poate începe de la 30€ pe lună la site-urile simple, până la 50€ – 100€ … pe lună, la site-urile complexe. Cu cât un site are mai multe module (pluginuri), cu atât procesul de update regulat al acestor module va dura mai mult.Update-ul tuturor modulelor site-ului este esențial pentru buna funcționare și pentru securitatea acestuia.

Numărul de atacuri asupra site-urilor a crescut exponențial în ultima vreme. Din acest motiv asigurarea securității site-ului a devenit esențială.

 

MrakL a răspuns acum 1 an

Din pacate 99% din siteurile facute in WordPress nu beneficiaza de mentenanta

Scrie un răspuns la această întrebare

10 + 5 =