Alege cea mai bună platformă de blogging – Comparatii 2024.

Alege cea mai bună platformă de blogging

Cum să alegi platforma de blogging potrivită

 

 

Fă-ți blogul, dar alege cu înțelepciune! Descoperă platforma potrivită pentru tine și începe-ți călătoria în lumea blogging-ului!

Decizia de a începe un blog vine la pachet cu multe decizii de luat. Una dintre aceste decizii este: care este cea mai bună platformă de blogging pe care ar trebui să o folosesc?

În timp ce există numeroase platforme de blogging disponibile, în continuare vom analiza cele mai comune platforme pentru a vă ajuta să luați cea mai bună decizie.

 

Platforma de Blogging Cost Beneficii cheie

WordPress Gratuit (cu găzduire Hostgator)

1. Opțiuni flexibile de personalizare cu mii de plugin-uri și teme.
2. Capabilități SEO excelente.
3. Comunitate activă și suport.

 

Wix Gratuit (cu upgrade-uri plătite)

1. Editor drag-and-drop ușor de utilizat.
2. Șabloane profesionale.
3. Instrumente încorporate pentru SEO.

 

Squarespace Planuri plătite începând de la 12$/lună

1. Șabloane moderne de înaltă calitate.
2. Platformă ușor de utilizat cu editare drag-and-drop.
3. Suport excelent pentru clienți.

 

Medium Gratuit (cu opțiuni de abonament plătite)

1. O audiență încorporată mare.
2. Interfață simplă și directă.
3. Ușor de găsit și conectat cu alți scriitori.

 

Ghost Planuri plătite începând de la 29$/lună

1. Se concentrează exclusiv pe blogging, cu o interfață curată și simplă.
2. Excelent pentru SEO.
3. Newslettere încorporate.

 

Tumblr Gratuit

1. Caracteristici sociale încorporate ce facilitează conexiunea cu alți bloggeri.
2. Ușor de utilizat, cu opțiuni simple de personalizare.
3. Bun pentru conținut vizual.

 

Weebly Gratuit (cu upgrade-uri plătite)

1. Editor drag-and-drop cu multe opțiuni de personalizare.
2. Bun pentru site-uri de comerț electronic.
3. Design compatibil cu dispozitivele mobile.

 

Deci, care este cea mai bună platformă de blogging?

 

WordPress.org

Preț: Software gratuit; aproximativ 3 dolari pe lună pentru găzduire.

Un blog WordPress auto-găzduit este unul care folosește software-ul WordPress pe un server terță parte. Cu ajutorul său, puteți instala plugin-uri, edita codul HTML și multe altele, oferindu-vă control total asupra website-ului dumneavoastră, în timp ce îl faceți să arate mai profesional. Un blog WordPress auto-găzduit este de obicei cea mai bună opțiune pentru oricine este dispus să investească câteva dolari pe lună. Este ideal pentru proprietarii de afaceri, creatorii de brand profesioniști și orice blogger care dorește să își extindă funcționalitatea și aspectul profesional al site-ului lor.

Pro: Ușor de utilizat, cu opțiuni complete de control și personalizare. Acces la peste 1500 de teme gratuite și 20000 de plugin-uri gratuite. Opțiuni prietenoase pentru motoarele de căutare.

Contra: Găzduirea pe un server terță parte poate necesita unele cunoștințe tehnice, dar majoritatea gazdelor (cum ar fi Bluehost sau Hostgator) oferă suport tehnic de calitate. Datorită popularității sale, WordPress este vulnerabil la amenințări de securitate.

 

WordPress.com

Preț: Gratuit

WordPress.com stochează conținutul site-ului dumneavoastră gratuit pe serverele lor. Cu toate acestea, acest lucru înseamnă că utilizatorii primesc o versiune limitată a software-ului WordPress. Cu toate acestea, este o opțiune bună pentru bloggerii de hobby care nu doresc să investească bani. Este, de asemenea, o opțiune bună pentru persoanele care planifică să facă upgrade la un blog WordPress auto-găzduit în viitor.

Pro: Fără costuri de configurare. Simplu de utilizat; nu sunt necesare cunoștințe de codare sau de design. Sute de teme de unde puteți alege.

Contra: Funcționalitatea este limitată dacă nu plătiți pentru upgrade-uri. Arată mai puțin profesional. Tehnic, nu dețineți blogul, ceea ce înseamnă că aveți puțin control asupra veniturilor din publicitate. Înseamnă, de asemenea, că WordPress poate suspenda site-ul dumneavoastră în orice moment. Domeniul site-ului va avea .wordpress în el.

 

Blogger

Preț: Gratuit

Deoarece Blogger este deținut de Google, veți avea acces la instrumente Google precum AdSense, Analytics, etc. Cu toate acestea, Blogger nu este la fel de flexibil ca WordPress.org. Această platformă este excelentă pentru bloggerii de hobby și creatorii de brand care nu doresc să investească bani, dar doresc să câștige bani prin intermediul reclamelor. Deoarece este ușor de utilizat, este, de asemenea, o platformă excelentă pentru bloggerii începători care își doresc să învețe mai multe.

Pro: Complet gratuit și ușor de utilizat. Puteți plasa reclame AdSense. Aveți acces la codul HTML, astfel că există mai multe opțiuni de personalizare.

Contra: Mai puține teme și spațiu de stocare decât pe WordPress.com. Nu puteți auto-găzdui site-ul, așa că blogul dumneavoastră este complet dependent de ofertele actuale ale Blogger-ului. Titlul site-ului va avea .blogspot în el.

 

Tumblr

Preț: Gratuit

Tumblr este ușor de utilizat și este o platformă foarte socială. Este locul perfect pentru bloggeri care apreciază ideea de a “rebloga” postările. Platforma sa este cea mai bună pentru microbloggeri, deci nu este neapărat cel mai bun loc pentru începători care doresc să dezvolte conținut pe termen lung.

Pro: Stocare nelimitată. Aproximativ 1000 de teme de unde puteți alege. Acces la HTML și CSS pentru personalizare.

Contra: E dificil să-ți faci backup și să-ți importe conținutul de pe alte platforme. Opțiunile de plugin sunt foarte limitate. Este dificil de monetizat.

 

TypePad

Preț: 8,95 dolari+/lună

TypePad este o platformă bună pentru profesioniștii în afaceri sau creatorii de brand care nu se supără să investească lunar câțiva dolari în blogul lor. Această sumă va fi investită în funcționalități suplimentare și un site cu un aspect mai profesional. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor dintre industrie recomandă în continuare o platformă WordPress auto-găzduită datorită comunității sale numeroase, dar TypePad are și avantajele sale.

Pro: Găzduire pe propriile servere, dar dețineți blogul dumneavoastră. Spațiu de stocare nelimitat. Ușor de utilizat.

Contra: Este ceva mai scump pe lună decât un site WordPress auto-găzduit. Opțiunile de personalizare pot fi limitate.

 

WIX

Preț: 4,08 dolari+/lună

WIX este o opțiune bună pentru site-uri cu opțiuni de blogging, ideal pentru afaceri. Cu funcțiile sale de comerț electronic, WIX face construirea întregului site web al afacerii dumneavoastră simplă, deși controlul total al magazinului online este destul de limitat.

Pro: Lățime de bandă nelimitată. Integrare a reclamelor. Ușor de utilizat. Opțiuni de înregistrare a domeniului. Spațiu de stocare de până la 20GB. Sute de șabloane profesionale.

Contra: Mai scump decât un blog WordPress auto-găzduit. Instrumentele de comerț electronic nu sunt foarte avansate. Opțiuni de personalizare limitate.

Oricare dintre opțiunile gratuite sunt ideale pentru bloggeri amatori sau de hobby care nu doresc să investească bani, în timp ce opțiunile plătite sunt mai bune pentru blogurile de afaceri

Contactează-ne și îți vom oferii gratuit informații despre: modul de creare a unui site web, cât costă un site web profesional, mentenanța, administrarea și promovarea unui site web.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *