Calcul POT și calcul CUT online

Calculator online webage

Nu vrei s─â cite╚Öti toate detalii despre acest formular ? Atunci f─â click pe butonul ÔÇŁCalculeaz─âÔÇŁ ╚Öi mergi direct la formularul de calcul!

Calculeaz─â

POT este prescurtarea de la procentul de ocupare al terenului. CUT este prescurtarea de la coeficient de utilizare al terenului.

Dac─â inten╚Ťionezi s─â-╚Ťi construie╚Öti o cas─â, probabil ai aflat deja c─â primul lucru pe care ar fi bine s─â-l faci, este ob╚Ťinerea ÔÇŁCertificatului de urbanismÔÇŁ de la prim─âria localit─â╚Ťii ├«n care vrei s─â construie╚Öti. ├Än acest mod, vei afla din surse sigure, care sunt limit─ârile impuse construc╚Ťiei pe care dore╚Öti s─â o faci pe terenul ales din localitatea respectiv─â.

Certificatul de urbanism cost─â pu╚Ťin ╚Öi se elibereaz─â de obicei ├«n mai pu╚Ťin de o s─âpt─âm├ón─â.

Pe Certificatul de urbanism, ├«n mod uzual la punctul nr. 3 vei g─âsi date despre ÔÇŁRegimul tehnicÔÇŁ al construc╚Ťiei adic─â, POT maxim admis, CUT maxim admis, Regim de ├«n─âl╚Ťime maxim admis, Front stradal minim etc.

Mai jos sunt două formulare de calcul ce utilizează POT și CUT.

  1. Calcul POT ╚Öi calcul CUT pe baza suprafe╚Ťei terenului ╚Öi suprafe╚Ťei utile a casei.
  2. Calcul suprafa╚Ť─â construit─â a casei, suprafa╚Ť─â util─â a casei ╚Öi amprenta la sol a casei, pornind de la suprafa╚Ťa terenului, POT-ul ╚Öi CUT-ul din certificatul de urbanism;

Precizări pentru utilizarea corectă a formularului de calcul POT și calcul CUT:

  • Pentru calculul POT, se folose╚Öte ÔÇŁAmprenta la sol total─âÔÇŁ a casei;
  • ÔÇŁAmprenta la sol total─âÔÇŁ a casei este proiec╚Ťia celui mai ie╚Öit ÔÇť├«n afar─âÔÇŁ etaj sau balcon. Exemplu: dac─â parterul are 100mp iar etajul cu tot cu balcoane, loje, terase etc. are 120 mp, atunci ÔÇŁAmprenta la sol total─âÔÇŁ, va fi 120 mp.
  • ├Än ÔÇŁAmprenta la sol total─âÔÇŁ nu se ia ├«n calcul, strea╚Öina casei sau diverse pl─âci ie╚Öite ├«n consol─â (├«n afar─â) ce nu au rol de balcon, loj─â, teras─â etc.
  • Dac─â ve╚Ťi construi o cas─â doar pe parter, ÔÇŁAmprenta la sol total─âÔÇŁ, este dat─â de suprafa╚Ťa parterului (conturul zidurilor exterioare).

Dac─â determinarea ÔÇŁAmprentei la sol totaleÔÇŁ este complicat─â, pentru simplitatea calculului, pute╚Ťi utiliza pentru calculul POT ╚Öi CUT doar suprafa╚Ťa parterului. ├Än acest caz ╚Ťine╚Ťi cont de faptul c─â rezultatul calculului va avea o anumit─â eroare.

Calcul POT ╚Öi calcul CUT plec├ónd de la suprafe╚Ťa terenului ╚Öi suprafe╚Ťa casei.

Calcul suprafa╚Ť─â construit─â a casei, suprafa╚Ť─â total─â util─â a casei ╚Öi amprent─â la sol total─â a casei, folosind suprafa╚Ťa terenului, POT-ul ╚Öi CUT-ul din certificatul de urbanism.

Ce inseamna POT si CUT ÔÇó suprafata construita desfasurata ÔÇó Depasire procent ocupare teren ÔÇó Cut maxim admis