Calcul POT și calcul CUT online

Evită surprizele neplăcute cu un calcul CUT si POT gratuit

Calculator online webage

Nu vrei să citești toate detaliile despre acest formular? Atunci fă click pe butonul ”Calculează” și mergi direct la formularul de calcul!

Calculează

POT este prescurtarea de la procent de ocupare al terenului. CUT este prescurtarea de la coeficient de utilizare al terenului.

Dacă intenționezi să-ți construiești o casă, probabil ai aflat deja că primul lucru pe care ar fi bine să-l faci, este obținerea ”Certificatului de urbanism” de la primăria localității în care vrei să construiești. În acest mod, vei afla din surse sigure, care sunt limitările impuse construcției pe care dorești să o faci pe terenul ales din localitatea respectivă.

Certificatul de urbanism costă puțin și se eliberează de obicei în mai puțin de o săptămână.

 

Pe Certificatul de urbanism, în mod uzual la punctul nr. 3 vei găsi date despre ”Regimul tehnic” al construcției adică, POT maxim admis, CUT maxim admis, Regim de înălțime maxim admis, Front stradal minim etc.

Mai jos sunt două formulare de calcul ce utilizează POT și CUT.

  1. Calcul POT și calcul CUT pe baza suprafeței terenului și suprafeței utile a casei.
  2. Calcul suprafață construită a casei, suprafață utilă a casei și amprenta la sol a casei, pornind de la suprafața terenului, POT-ul și CUT-ul din certificatul de urbanism;

 

Precizări pentru utilizarea corectă a formularului de calcul POT și calcul CUT:

  • Pentru calculul POT, se folosește ”Amprenta la sol totală” a casei;
  • ”Amprenta la sol totală” a casei este proiecția celui mai ieșit “în afară” etaj sau balcon. Exemplu: dacă parterul are 100mp iar etajul cu tot cu balcoane, loje, terase etc. are 120 mp, atunci ”Amprenta la sol totală”, va fi 120 mp.
  • În ”Amprenta la sol totală” nu se ia în calcul, streașina casei sau diverse plăci ieșite în consolă (în afară) ce nu au rol de balcon, lojă, terasă etc.
  • Dacă veți construi o casă doar pe parter, ”Amprenta la sol totală”, este dată de suprafața parterului (conturul zidurilor exterioare).

 

Dacă determinarea ”Amprentei la sol totale” este complicată, pentru simplitatea calculului, puteți utiliza pentru calculul POT și CUT doar suprafața parterului. În acest caz țineți cont de faptul că rezultatul calculului va avea o anumită eroare.

Calcul POT și calcul CUT plecând de la suprafeța terenului și suprafeța casei.

Calcul suprafață construită a casei, suprafață totală utilă a casei și amprentă la sol totală a casei, folosind suprafața terenului, POT-ul și CUT-ul din certificatul de urbanism.

Ce inseamna POT si CUT • suprafata construita desfasurata • Depasire procent ocupare teren • Cut maxim admis