Cum faci bani pe Facebook ├«n 2023? ­čĺÁ

Cum faci bani pe facebook

Cum faci bani pe Facebook?

 

Cuprins

 1. Varianta indirect─â de a face bani cu Facebook
 2. Varianta directă de a face bani cu Facebook
 3. F─â-╚Ťi un site ├«n 12 rate lunare

 

C├ónd mi-am pus pentru prima dat─â aceast─â ├«ntrebare, am presupus c─â pot face bani cu o pagina sau un grup de Facebook, dac─â am suficien╚Ťi urm─âritori, iar Facebook m─â va pl─âti pentru traficul creat, a╚Öa cum m─â pl─âte╚Öte Google pentru reclamele afi╚Öate pe site-ul meu sau canalul meu de Youtube.

Credeam c─â este simplu. ├Ämi fac o pagin─â cu c├óteva mii de abona╚Ťi ╚Öi ├«ncep s─â curg─â banii de la Facebook. Dar nu este chiar a╚Öa. De╚Öi teoretic Facebook ofer─â servicii similare, condi╚Ťiile impuse sunt at├ót de greu de ├«ndeplinit ├«nc├ót e╚Öti descurajat ├«nainte de a ├«ncepe ╚Öi probabil te vei g├óndi dac─â nu este mai bine s─â alegi alte variante de a face bani online (vezi articolul Cum s─â faci bani online cu un site web ├«n 2022?). Sincer, nu cunosc personal nicio persoan─â care a reu╚Öit s─â ├«ncaseze m─âcar 1 leu de la Facebook.

 

La modul teoretic putem definii totu╚Öi dou─â variante prin care po╚Ťi face bani cu o pagin─â sau grup de Facebook.

1. Varianta indirect─â. Faci bani din marketing. Altfel spus, oferi contra cost servicii de marketing diverselor firme, colaboratori etc.
2. Varianta direct─â. ├Äncasezi bani de la Facebook dac─â, …. voi detalia condi╚Ťiile ├«n acest articol.

 

1. Varianta 1, cea indirect─â.

Este varianta cea mai utilizată și singura viabilă pentru începători.
Sunt foarte mul╚Ťi freelancer-i ╚Öi multe firme, care cu asta se ocup─â de ani buni. Este o adev─ârat─â industrie, bine pus─â la punct. Deci dac─â vrei s─â o apuci ├«n aceast─â direc╚Ťie, va trebui s─â te documentezi, s─â ├«nve╚Ťi ╚Öi s─â fii la curent cu nout─â╚Ťile din acest domeniu.

╚śi nu te axa doar pe publicitatea pe Facebook. ├Änva╚Ť─â ce ├«nseamn─â marketingul online ╚Öi ia ├«n calcul ╚Öi alte moduri de promovare chiar mai eficiente dec├ót promovarea pe Facebook, cum ar fi: Google Ad-Sense, SEO, promovarea prin newsletter-e sau marketing afiliat. (cite╚Öte articolul 10 dezavantaje ale unei pagini de Facebook).

Concret această variantă presupune să generezi trafic de pe pagina sau grupul tău de Facebook către site-urile web, gen: magazine online, bloguri, directoare de afaceri, canale de Youtube, alte pagini și grupuri de Facebook etc. prin poze, bannere publicitare, articole, clipuri video, link-uri etc.

S─â presupunem c─â ai o pagin─â Facebook din domeniul auto, la care ai muncit ani de zile ╚Öi ai ajuns la 10.000 de urm─âritori. Semnezi un contract cu o firm─â de asigur─âri RCA, pentru care vei face publicitate pe pagina ta. Te apuci ╚Öi postezi articole ╚Öi diverse materiale publicitare pentru firma respectiv─â ├«n speran╚Ťa c─â acestea vor fi vizualizate de cei 10.000 de urm─âritori.

Din p─âcate, probabil doar 6% dintre urm─âritori ├«╚Ťi vor vedea articolele, adic─â 600. Procentul poate cre╚Öte sau sc─âdea ├«n func╚Ťie de gradul de interac╚Ťiune al cititorilor cu articolul respectiv (dac─â ace╚Ötia dau like & share).

Asta este din p─âcate politica Facebook, care limiteaz─â vizibilitatea articolelor publicate ╚Öi face tot posibilul s─â te determine s─â pl─âte╚Öti pentru promovarea lor, fiind singurul mod ├«n care po╚Ťi ob╚Ťine un procent mult mai mare de vizualiz─âri.

Dar per global lucrurile func╚Ťioneaz─â ╚Öi Varianta 1, este un mod bun de a c├ó╚Ötiga bani f─âc├ónd promovare online.

VARIANTA 2, cea direct─â.

Dacă vrei să încerci această variantă, primul lucru pe care trebui să îl faci este să verifici dacă pagina ta este eligibilă pentru monetizare.

Intr─â ├«n contul t─âu de Facebook ╚Öi acceseaz─â urm─âtorul link: https://business.facebook.com/creatorstudio apoi intr─â ├«n meniul ÔÇŁMonetizare – > Monetizare cu FacebookÔÇŁ.

Dac─â ai deja o pagin─â sau un grup, Facebook ├«╚Ťi va afi╚Öa instrumentele prin care po╚Ťi face monetizarea lor ╚Öi ├«╚Ťi va spune dac─â te califici pentru fiecare instrument ├«n parte.

Ar trebui să știi de la început următoarele:
– Pagina trebuie s─â aib─â minim 10.000 de abona╚Ťi. Pentru un canal de Youtube, acesta ├«╚Ťi cere doar 1.000 de abona╚Ťi;
– Minim 15.000 de interac╚Ťiuni pe pagin─â ├«n ultimele 60 de zile (like-uri, comentarii etc.). Degeaba ai 10.000 de abona╚Ťi, dac─â ace╚Ötia nu dau Like, Share ╚Öi nu comenteaz─â la post─ârile tale.
– Trebuie s─â ├«ncarci pe pagin─â suficiente videoclipuri ╚Öi s─â faci minim 10.000 de ore de vizionare pe ultimele 2 luni (Youtube ├«╚Ťi cere doar 4.000 de ore pentru 12 luni). Deci doar post─âri, f─âr─â videoclipuri ╚Öi alea originale nu preluate de pe Youtube, TikTok sau alte site-uri web.
– Trebuie s─â ai ╚Öi videoclipuri de peste 3 minute, cu minim 30.00 de vizualiz─âri de minim 1 minut fiecare. Adic─â po╚Ťi pune c├óte videoclipuri vrei, dac─â nu ai ╚Öi clipuri mai lungi de 3 minute, nu se pune.
– Minim 5 videoclipuri live, care s─â ├«nsumeze minim 60.000 de ore de vizualizare. Deci, f─âr─â videoclipuri live, nu merge.
– S─â distribui con╚Ťinut autentic. Degeaba postezi diverse ╚Ötiri ╚Öi nout─â╚Ťi pe pagin─â. Dac─â Facebook consider─â c─â ai postat informa╚Ťii gre╚Öite sau ╚Ötiri false ├«╚Ťi po╚Ťi pierde eligibilitatea pentru monetizare;
– S─â distribui con╚Ťinut original, adic─â doar cel creat de tine. Degeaba ai o pagin─â cu 100.000+ de urm─âritori ├«n care pui poze cu pisici ╚Öi peisaje frumoase luate de pe net. Facebook va considera c─â nu este con╚Ťinut original.
– S─â respec╚Ťi standardele comunit─â╚Ťii Facebook. Asta este foarte tare, pentru c─â aceste standarde sunt interpretabile doar dup─â criteriile ╚Ötiute de Facebook, iar dac─â nu le respec╚Ťi, te po╚Ťi trezi cu contul blocat f─âr─â nicio explica╚Ťie din partea lor. C─âuta╚Ťi pe net ╚Öi vede╚Ťi c├ót de greu se deblochez─â un cont de Facebook.
– etc.

 

╚śi m─â opresc aici cu abera╚Ťiile celor de la Facebook. Din punctul meu de vedere este clar c─â Facebook nu are niciun interes s─â pl─âteasc─â creatorii de con╚Ťinut. Singurul lor scop este s─â fac─â bani de pe munca celor care creeaz─â con╚Ťinut.

 

Deci, vrei s─â faci bani din Facebook? Singura solu╚Ťie viabil─â pentru ├«ncep─âtori, este Varianta 1. ╚śi dac─â nu te pricepi, nu vrei sau nu te intereseaz─â s─â faci marketing, atunci nu prea ai nicio alt─â variant─â de a face bani pe Facebook. Poate dac─â te pl─âtesc al╚Ťii s─â dai click-uri ╚Öi s─â faci share la diverse articole, dar asta tot la varianta 1 se ├«ncadreaz─â.

17 comentarii la “Cum faci bani pe Facebook ├«n 2023? ­čĺÁ

 1. MrakL a scris:

  Oooo da! Treaba cu respectarea standardelor comunit─â╚Ťi Facebook este cirea╚Öa de pe tort. Dac─â postezi prea des ╚Ťi se blocheaz─â contul, dac─â postezi pe prea multe grupuri ╚Ťi se blocheaz─â contul, dac─â intri de pe acela╚Öi IP cu un alt user ╚Öi parol─â ╚Ťi se blocheaz─â contul …. dac─â ├«ncerci o promovare c├ót de mic─â a unei post─âri, vei avea probleme cu respectarea standardelor ╚Öi e╚Öti blocat. ╚śi ca s─â fie clar, mai r─âm├óne doar alternativa publicitate pl─âtit─â c─âtre Facebook.

  • Leovince a scris:

   Corect, sunt cea mai de cacao platform─â ╚Öi totu╚Öi datorit─â num─ârului imens de utilizatori, nu o po╚Ťi ignora ╚Öi joci dup─â regulile lor :).

 2. Laurie a scris:

  Si cum toate au un inceput si un sfarsit, ma intreb cand, cum si cine va detrona Facebookul. Eu abia astept acel moment.

 3. Kronos a scris:

  Mda, modul in care poti face monetizarea unei pagini de Facebook, mi se pare si mie jegmaneala pe fata.

 4. Ioana a scris:

  Nici eu nu stiu pe nimeni care sa fi luat bani de la Facebook. Intradevar merge doar varianta 1.

 5. Alunelu a scris:

  Nu pune╚Ťi toate ou─âle ├«ntr-un co╚Ö. Este regula de aur a monetiz─ârii. Nu v─â baza╚Ťi doar pe Facebook, exist─â ╚Öi alte metode chiar mai profitabile de a face bani.

 6. Enache a scris:

  Facebook a avertizat deja c─â ia m─âsuri ├«mpotriva paginilor ╚Öi a profilurilor care distribuie, ├«n mod repetat ╚Öi sistematic, reclame mascate sau de clickbait. Altfel spus pentru promov─âri m─ârunte v─â las─â ├«n pace, dar dac─â v─âd c─â face╚Ťi promov─âri ├«n cantit─â╚Ťi ÔÇŁindustrialeÔÇŁ, v─â blocheaz─â contul.
  De aici rezultă și greutatea realizării campaniilor de marketing (varianta 1) astfel încât să faci și treabă bună pentru client dar să nu deranjezi Facebook.

 7. Xfiles a scris:

  Face╚Ťi-v─â oameni buni un site. E al vostru, il promovati cum vreti, unde vreti, cat vreti, iar daca Facebook dispare, siteul tot al vostru ramane.

 8. Digiworld a scris:

  Eu mai fac promovare pe Facebook doar dac─â ├«mi cer in mod explicit clien╚Ťii. Dac─â nu, SEO, Google Adsense, Youtube, newsletter, advertoriale etc.

 9. SantaClaus a scris:

  E╚Öti sup─ârat pe Facebook? Nu e╚Öti sungurul :). Caut─â pe Google ÔÇŁwhy facebook sucksÔÇŁ ╚Öi vei vedea 270.000.000 de rezultate la aceast─â c─âutare. Sunt foarte mul╚Ťi sup─âra╚Ťi pe lumea asta ­čÖé

 10. Carmen Neam╚Ťu a scris:

  Deși este cea mai proastă platformă de socializare, Facebook este în același timp și cea mai potrivită pentru promovarea online.
  De de ce este proast─â:
  – datorit─â con╚Ťinutului de foarte proast─â calitate pe care ├«l promoveaz─â;
  – c─âutarea informa╚Ťiilor este un co╚Ömar;
  – interfa╚Ťa cu utilizatorul este groaznic─â ╚Öi creaz─â confuzie;
  – grupurile sunt prost g├óndite, au o moderare slab─â ╚Öi cu mici excep╚Ťii sunt f─âcute exclusiv pentru promovarea personal─â;
  – sunt exagerat de multe reclame, practic la 3,4 post─âri apare c├óte o reclam─â. Degeaba spui c─â nu te intereseaz─â ╚Öi le dai feedback, Facebook te umple de reclame ├«n continuare;
  – promoveaz─â l─âud─âro╚Öenia ╚Öi narcisismul cu bun─â ╚Ötiin╚Ť─â sau nu.

 11. GptMan a scris:

  Exist─â c├óteva modalit─â╚Ťi diferite prin care companiile pot face bani pe Facebook:

  Publicitate: Facebook ofer─â o varietate de op╚Ťiuni de publicitate, inclusiv anun╚Ťuri de afi╚Öare, post─âri sponsorizate ╚Öi evenimente sponsorizate. ├Äntreprinderile pot crea ╚Öi direc╚Ťiona anun╚Ťurile ├«n func╚Ťie de anumite date demografice, interese ╚Öi loca╚Ťii pentru a ajunge la publicul lor ╚Ťint─â.

  Comer╚Ť electronic: ├Äntreprinderile pot folosi Facebook pentru a vinde produse direct consumatorilor prin intermediul Facebook Marketplace sau prin crearea unui link c─âtre propriul site de comer╚Ť electronic.

  Marketing afiliat: Întreprinderile pot utiliza Facebook pentru a promova produse sau servicii de la alte companii și pentru a câștiga un comision pentru orice vânzări realizate prin intermediul recomandărilor lor.

  Con╚Ťinut sponsorizat: ├Äntreprinderile pot crea ╚Öi partaja con╚Ťinut sponsorizat, cum ar fi post─âri pe blog sau videoclipuri, care promoveaz─â un produs sau un serviciu.

  Generarea de clien╚Ťi poten╚Ťiali: ├Äntreprinderile pot utiliza Facebook pentru a genera lead-uri prin oferirea de promo╚Ťii speciale sau reduceri utilizatorilor care ├«╚Öi furnizeaz─â datele de contact sau se ├«nscriu la un buletin informativ.

  ├Än general, cel mai eficient mod de a face bani pe Facebook va depinde de afacerea dvs. ╚Öi de publicul ╚Ťint─â. Este important s─â v─â analiza╚Ťi cu aten╚Ťie obiectivele ╚Öi resursele atunci c├ónd decide╚Ťi o strategie pentru a face bani pe platform─â.

 12. Luigi a scris:

  Salutare… Ma poate ajuta cineva cu activarea monetizarii pe facebook ??? Multumesc

 13. Luigi a scris:

  SalutareÔÇŽ Ma poate ajuta cineva cu activarea monetizarii pe facebook.??? ma gasiti pe watsapp 07655. 4..22..cinci cinci

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *