ATLANTIS coffee shop

Cele mai bune și variate arome de cafea

“Fiecare cafea e diferită de celelalte, iar asta pentru că atunci când se prepară intervin o mulțime de factori în joc: felul în care este prăjită cafeaua, timpul de extracție în procesul de preparare, tipul de lapte folosit, energia și pasiunea care se adaugă. Cu același tip de cafea și la același espressor, 10 barista vor face 10 cafele diferite şi niciodată nu o să putem spune exact de ce au ieșit diferite. Pur și simplu asta se întâmplă.”

Cappuccino

Un cappuccino se realizează combinând un espresso puternic cu spumă cremoasa de lapte, iar numele îi vine de la culoarea să distinctivă, asemănătoare cu cea a straielor purtate de călugării Ordinului Fraților Capucini.

Caffe mocha

Caffe mocha sau mochaccino este o varianta a caffe latte, cu deosebirea că pe lângă ingredientele clasice, cafea espresso și lapte, se adaugă smântână, cacao dulce sau sirop de ciocolată.

espresso

Espresso este o cafea tare, preparata prin trecerea apei sub presiune prin boabele de cafea fin măcinate. Spuma de culoare auriu-bruna este criteriul de măsurare a unui Espresso perfect.

Cafe latte

Caffe Latte este o băutură pe baza de cafea, preparată în principal din espresso și lapte încălzit spumat. Se compune dintr-o treime espresso, două treimi lapte încălzit și aproximativ 1 cm de spumă.

americano

Cafe Americano este o băutură făcută din 2 shot-uri de espresso amestecate cu apă fierbinte pentru a „lungi” băutură. În ciuda numelui, Caffe Americano nu este o băutură americană ci este una italiană, care se servește însă în stil american, de unde a primit și numele.

Caffe frape

Este o băutură de cafea glazată acoperită cu spumă, preparată din cafea instant, apă și zahăr. A fost o inovație a unui reprezentant Nescafe – Dimitris Vakondios – în 1957, în orașul Salonic.