Test de anxietate online

Află nivelul de anxietate în doar 14 întrebări

Webage Test online

Nu ai timp sau răbdare să citești toate detaliile despre acest test? Fă click pe butonul ”Fă testul” și mergi direct la formularul de test!

Fă testul

Testul online de anxietate e un ghid rapid și eficient pentru evaluarea nivelului tău de anxietate

Testul de anxietate online este un instrument de evaluare psihometrică utilizat pentru a măsura nivelul de anxietate al unui individ.

Acest chestionar poate fi utilizat pentru o evaluare inițială sau pentru a vedea modificările simptomelor de anxietate în timp. Pe baza rezultatului acestui chestionar, vei putea decide dacă ai nevoie de ajutor profesional medical de specialitate.

Testul de anxietate este format din 14 întrebări, fiecare fiind evaluat pe o scară de la 0 la 4.
 
Acest test nu este un instrument de diagnostic, ci mai degrabă o modalitate de a evalua severitatea anxietății și de a monitoriza răspunsul pacientului la tratament.
 
Este recomandabil să se utilizeze și alte metode de evaluare pentru a obține o imagine completă și precisă a stării de sănătate mintală a pacientului.

Despre anxietate

 
Anxietatea, o emoție comună ce apare în fața pericolelor percepute, poate deveni problematică atunci când devine persistentă și intensă. Simptomele pot fi fizice (bătăi rapide ale inimii, respirație accelerată, transpirație) și psihologice (gânduri negative, preocupări constante, dificultăți de concentrare).
 
Anxietatea cronică poate afecta calitatea vieții, ducând la tulburări precum tulburarea de anxietate generalizată, fobii specifice sau tulburarea de panică.
 
Tratamentele includ terapia cognitiv-comportamentală, medicație (antidepresive, anxiolitice) și tehnici de relaxare. Suportul profesional și autocunoașterea pot ajuta la gestionarea anxietății.
 
Deși majoritatea oamenilor experimentează sentimente de frică sau anxietate la un moment dat în viață, există o limită după care acestea devin patologice și după care sentimentele de anxietate devin un simptom al unei tulburări psihice.
 
Tulburarea de anxietate generalizată (GAD) este cel mai frecvent diagnostic în cazul persoanelor cu anxietate, însă există și alte afecțiuni care prezintă simptome similare, atacuri de panică sau fobii specifice.
 
 

Iată câteva sfaturi care te pot ajuta să gestionezi anxietatea:

 1. Respirație profundă: Practică tehnici de respirație profundă, precum respirația diafragmatică, pentru a te ajuta să te relaxezi și să reduci nivelul de stres.
 2. Exerciții fizice: Activitatea fizică regulată poate contribui la reducerea anxietății și la îmbunătățirea stării tale de bine general.
 3. Somn sănătos: Asigură-te că dormi suficient și că ai o rutină de somn regulată. Un somn odihnitor este esențial pentru a menține sănătatea mintală.
 4. Alimentație echilibrată: Adoptă o dietă sănătoasă și echilibrată, bogată în fructe, legume, proteine și grăsimi sănătoase.
 5. Evită stimulenții: Redu sau evită consumul de cofeină, alcool și nicotină, deoarece aceștia pot agrava anxietatea.
 6. Gestionarea timpului: Organizează-ți timpul și stabilește priorități pentru a reduce stresul și a te simți mai puțin copleșit(ă).
 7. Terapia cognitiv-comportamentală (TCC): Această formă de terapie te poate ajuta să identifici și să schimbi gândurile și comportamentele care contribuie la anxietate.
 8. Tehnici de relaxare: Practică tehnici precum meditația, yoga sau mindfulness pentru a te ajuta să te relaxezi și să te concentrezi pe prezent.
 9. Comunicare: Discută despre sentimentele și grijile tale cu persoane de încredere, cum ar fi prietenii, familia sau un consilier.
 10. Cere ajutor profesional: Dacă simți că anxietatea îți afectează negativ viața de zi cu zi, nu ezita să cauți ajutor de la un profesionist în sănătate mintală.

Reține că fiecare persoană este diferită și că nu toate aceste sfaturi vor funcționa la fel pentru toată lumea. Experimentează și adaptează aceste strategii pentru a găsi abordarea potrivită pentru tine.

 

Anxietatea poate fi paralizantă, dar nu trebuie să ne definim prin ea. Putem să o depășim și să trăim viața la întregul nostru potențial. Anxietatea poate fi grea și uneori poate simți ca și cum te va învinge, dar este important să ții minte că ai puterea să o depășești și să trăiești o viață fericită și împlinită.

Instrucțiuni de utilizare:

 • Alege opțiunea care se potrivește cel mai bine sentimentelor tale și fi sincer.
 • Nu ar trebui să te gândești prea mult.
 • Răspunde la toate cele 14 întrebări și nu omite nici una.
 • După terminarea testului, fă clic pe butonul „Vezi rezultatele”.

Completează formularul de test

Condiții de utilizare: Acest formular online are scop demonstrativ și este oferit cu titlu informativ și educativ. Este important să rețineți că acesta nu trebuie să fie utilizat pentru a lua decizii cu privire la cariera sau viața personală fără o analiză atentă și completă a rezultatelor și fără consultarea unui specialist calificat. Scopul acestui formular este de a arăta utilizatorilor beneficiile formularelor online. Rezultatele acestui formular nu ar trebui să fie utilizate pentru a judeca, discrimina sau eticheta pe cineva, ci doar ca o sursă suplimentară de informații pentru a ajuta la înțelegerea personalității. Este important să înțelegem că nicio măsurătoare sau test nu poate oferi o imagine completă a personalității unei persoane. Prin urmare, acest formular online este oferit „așa cum este” și fără nicio garanție. Utilizarea acestui formular este responsabilitatea exclusivă a utilizatorului. Webage.ro nu își asumă responsabilitatea pentru orice pierdere sau daune cauzate de utilizarea acestui formular online sau de interpretarea incorectă a rezultatelor sale.