Test de percepție senzorială

Identifică stilul tău de învățare: vizual, auditiv, kinestezic sau dialog interior

Webage Test online

Nu ai timp sau răbdare să citești toate detaliile despre acest test? Fă click pe butonul ”Fă testul” și mergi direct la formularul de test!

Fă testul

Descoperă stilul tău de învățare

Îți propunem un test de percepție senzorială, simplu și rapid, care te va ajuta să identifici sistemul senzorial dominant: vizual, auditiv, kinestezic și dialog interior. Află care este sistemul tău de reprezentare predominant sau altfel spus, care este principalul tău sistem senzorial.

Acest test explorează și identifică stilurile de învățare, care sunt adesea descrise ca fiind vizual, auditiv, kinestezic sau dialog interior.

Unii oameni, procesează mai ușor informațiile sub formă de imagini, alții preferă să afle cum se face un anumit lucru, să audă, să simtă. Sistemul preferat de reprezentare duce la comportamente diferite.

În psihologia educațională există și alte teste și instrumente care pot ajuta la identificarea stilurilor de învățare, cum ar fi inventarul stilurilor de învățare de la Kolb sau inventarul stilurilor cognitive de la Herrmann Brain Dominance Instrument (HBDI). Aceste teste evaluează preferințele și abilitățile individuale de procesare a informațiilor și pot ajuta la dezvoltarea unui plan de învățare personalizat.

De asemenea, există instrumente psihologice care explorează diferite aspecte ale percepției și comunicării, cum ar fi testul de comunicare DISC, care se concentrează pe preferințele comportamentale și stilul de comunicare al unei persoane. Cu toate acestea, trebuie menționat că aceste instrumente nu sunt destinate să evalueze direct tipul de percepție vizual, auditiv, kinestezic și dialog interior.

 

„Nu există un singur mod corect de a învăța. Alege metodele care îți sunt cele mai confortabile și eficiente.” – Neil Fleming

Instrucțiuni de utilizare:

  • Număr întrebări: 15;
  • Timp mediu de realizare a testului: 3 min.
  • Citește atent întrebările testului și alege răspunsul corect din punctul tău de vedere. La finalul testului vei afla care este sistemul reprezentativ pentru tine.
  • În cazul în care vei obține același scor maxim pentru mai mult de 2 tipuri de percepție senzorială, testul este neconcludent și îți recomandăm să refaci testul.

Completează formularul de test

Condiții de utilizare: Acest formular online are scop demonstrativ și este oferit cu titlu informativ și educativ. Este important să rețineți că acesta nu trebuie să fie utilizat pentru a lua decizii cu privire la cariera sau viața personală fără o analiză atentă și completă a rezultatelor și fără consultarea unui specialist calificat. Scopul acestui formular este de a arăta utilizatorilor beneficiile formularelor online. Rezultatele acestui formular nu ar trebui să fie utilizate pentru a judeca, discrimina sau eticheta pe cineva, ci doar ca o sursă suplimentară de informații pentru a ajuta la înțelegerea personalității. Este important să înțelegem că nicio măsurătoare sau test nu poate oferi o imagine completă a personalității unei persoane. Prin urmare, acest formular online este oferit „așa cum este” și fără nicio garanție. Utilizarea acestui formular este responsabilitatea exclusivă a utilizatorului. Webage.ro nu își asumă responsabilitatea pentru orice pierdere sau daune cauzate de utilizarea acestui formular online sau de interpretarea incorectă a rezultatelor sale.

Test percepție senzorială • Evaluare senzitivitate simțuri • Testare abilități perceptive • Examinare receptivitate simțuri • Test simțuri online • Evaluare percepție multisenzorială • Verificare acuitate senzorială • Test perceptiv psihologic • Analiză percepție sinestezie • Diagnoză sensibilitate sensorială • Explorare receptivitate multisenzorială • Testare discriminare senzorială