Chestionarul de Personalitate pentru Adolescenţi

Un interviu emoționant cu tine însuți

Webage Test online

Nu ai timp sau răbdare să citești toate detaliile despre acest test? Fă click pe butonul ”Fă testul” și mergi direct la formularul de test!

Fă testul

 Învață despre căldura ta, entuziasmul tău și multe altele!

Acest test de personalitate pentru adolescenți a fost realizat pentru a ușura munca specialiștilor din domeniul psihologie, psihoterapie.

Acest chestionar poate fi utilizat doar de către persoanele ce au competențe specifice acestor domenii. Chestionarul poate fi făcut doar cu supervizarea unui psiholog, psihoterapeut și cu acordul părinților adolescentului.

Chestionarul de personalitate pentru adolescenți este un inventar de autoevaluare pentru copiii cu vârste cuprinse între (aproximativ) 12 și 18 ani.

Acesta măsoară 14 caracteristici de personalitate despre care cercetările au arătat că sunt buni predictori ai comportamentului social, clinic, ocupațional și școlar.

Aceste 14 caracteristici au fost identificate prin analiză factorială și sunt următoarele: Căldură, Inteligență, Stabilitate emoțională, Excitabilitate, Dominanță, Entuziasm, Conformitate, Autosuficiență, Autodisciplină și Tensiune.

Testul furnizează valorile brute și valorile STEN ale celor 14 factori (A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, O, Q2, Q3 și Q4) precum și interpretarea factorilor primari și secundari.

Testul durează între 45 și 60 de minute. Este alcătuit din 142 de întrebări cu alegere multiplă referitoare la răspunsurile persoanelor examinate la situații sociale, precum și la preferințele pentru viitoarele cariere și timpul liber.

Rezultatele testului sunt utile pentru evaluarea rezultatele școlare, interesului pentru școală, probabilității ca adolescentul să abandoneze liceul, stilurilor de învățare și evaluarea creativității.

În plus, ele pot fi folosite de psihologi, psihoterapeuți și psihiatri pentru a diagnostica tulburările de anxietate, pentru a prezice ce copii cu tulburări de vorbire vor răspunde cel mai bine la tratament, pentru a prezice eficacitatea oricărui tratament terapeutic și pentru a identifica copiii care prezintă risc de dependență chimică. Normele de testare dezvăluie un „profil de delincvență”, precum și diferența dintre calitățile de lider și popularitate la tineri.

Instrucțiuni de utilizare:

Va trebui să răspunzi la 142 de întrebări. Pentru fiecare dintre acestea trebuie să alegi unul dintre cele trei răspunsuri sugerate. Alege-l pe cel care se potrivește cel mai mult cu personalitatea ta. Nu ar trebui să te gândești prea mult.
 
De obicei, cel mai bun răspuns este cel cea care ți-a venit prima dată în minte. Nu există răspunsuri corecte sau greșite în test.
 
Durata test: aproximativ 45 minute.

Completează formularul de test

Condiții de utilizare: Acest formular online are scop demonstrativ și este oferit cu titlu informativ și educativ. Este important să rețineți că acesta nu trebuie să fie utilizat pentru a lua decizii cu privire la cariera sau viața personală fără o analiză atentă și completă a rezultatelor și fără consultarea unui specialist calificat. Scopul acestui formular este de a arăta utilizatorilor beneficiile formularelor online. Rezultatele acestui formular nu ar trebui să fie utilizate pentru a judeca, discrimina sau eticheta pe cineva, ci doar ca o sursă suplimentară de informații pentru a ajuta la înțelegerea personalității. Este important să înțelegem că nicio măsurătoare sau test nu poate oferi o imagine completă a personalității unei persoane. Prin urmare, acest formular online este oferit „așa cum este” și fără nicio garanție. Utilizarea acestui formular este responsabilitatea exclusivă a utilizatorului. Webage.ro nu își asumă responsabilitatea pentru orice pierdere sau daune cauzate de utilizarea acestui formular online sau de interpretarea incorectă a rezultatelor sale.