Test pentru stabilirea rolului în echipă

Ce tip de carieră ți se potrivește cel mai bine?

Webage Test online

Nu ai timp sau răbdare să citești toate detaliile despre acest test? Fă click pe butonul ”Fă testul” și mergi direct la formularul de test!

Fă testul

De la Realistul cu picioarele pe pământ la Artistul visător, acest test dezvăluie cine ești în universul profesional

Acest test este format dintr-o serie de întrebări și exerciții care evaluează aptitudinile și abilitățile individuale în cadrul echipei și furnizează informații despre stilul de lucru preferat, comportamentul în situații de stres și abilitățile de comunicare.

Testul pentru stabilirea rolului în echipă, este un instrument utilizat în mediul de afaceri pentru a evalua rolurile individuale în cadrul echipei și pentru a identifica care sunt cele mai potrivite pentru fiecare membru al echipei.

Testul te ajută să înțelegi mai bine rolul tău în cadrul echipei și să îți optimizezi contribuția pentru a obține cele mai bune rezultate.

Testul este un instrument excelent pentru a identifica punctele tari si punctele slabe ale fiecarei persoane din echipa si pentru a aranja componentele potrivite pentru a forma o echipa de succes.

Există opt tipuri de roluri, care rezultă în cazul acestui test: Implementator, Coordonator, Investigatorul de resurse, Lucrător al echipei, Monitor – Evaluator, Inovator, Modelator, Finalizator.

Testul poate fi utilizat cu succes de către persoanele ce activează în domeniul resurselor umane în faza de interviuri.

Acest concept al rolurilor în echipa poate duce la îmbunătățiri considerabile în cadrul echipelor.

  • În cazul realizărilor ineficiente este nevoie de un bun coordonator sau un
    finalizator.
  • Dacă aveți conflicte, acestea ar putea fi rezolvate de un coordonator puternic.
  • Performanțele mediocre pot fi îmbunătățite cu ajutorul unui investigator de resurse, inovator sau formator.
  • Echipele predispuse erorilor au nevoie de un monitor – evaluator.
  • Membrii noi în echipa au nevoie de un bun formator.
  • Situațiile competitive au nevoie de un inovator cu idei bune.
  •  În situațiile de risc este nevoie de un bun evaluator.

Dacă lucrați în domeniul resurselor umane sau în domeniul managementului (conduceți, coordonați sau creați echipe de lucru în cadrul firmelor), puteți utiliza acest instrument online pentru analiza aptitudinilor membrilor echipei.

Instrucțiuni de utilizare:

Există 7 întrebări, fiecare cu câte 8 afirmații (răspunsuri).
Pentru fiecare dintre cele 8 afirmații, alege cu ajutorul barei (slider) punctajul care crezi că descrie cel mai bine comportamentul tău.
Punctajul poate varia de la 0 la 10, iar cele 10 puncte le vei împărți la cele 8 afirmații. Nu este obligatoriu ca fiecare afirmație să primească puncte.
 
După fiecare alocare de punctaj, verifică căsuța cu numărul de puncte rămase din cele 10.
 
Afirmațiile care corespund mai bine comportamentului tău, vor primi un punctaj mare, cele care nu corespund vor primi  zero puncte sau un punctaj mic.
 
La final fă click pe ”Pasul următor” și apoi pe ”Vezi rezultatul”.

Completează formularul de test

Condiții de utilizare: Acest formular online are scop demonstrativ și este oferit cu titlu informativ și educativ. Este important să rețineți că acesta nu trebuie să fie utilizat pentru a lua decizii cu privire la cariera sau viața personală fără o analiză atentă și completă a rezultatelor și fără consultarea unui specialist calificat. Scopul acestui formular este de a arăta utilizatorilor beneficiile formularelor online. Rezultatele acestui formular nu ar trebui să fie utilizate pentru a judeca, discrimina sau eticheta pe cineva, ci doar ca o sursă suplimentară de informații pentru a ajuta la înțelegerea personalității. Este important să înțelegem că nicio măsurătoare sau test nu poate oferi o imagine completă a personalității unei persoane. Prin urmare, acest formular online este oferit „așa cum este” și fără nicio garanție. Utilizarea acestui formular este responsabilitatea exclusivă a utilizatorului. Webage.ro nu își asumă responsabilitatea pentru orice pierdere sau daune cauzate de utilizarea acestui formular online sau de interpretarea incorectă a rezultatelor sale.