Inventarul de depresie Beck

Webage Test online

Nu ai timp sau r─âbdare s─â cite╚Öti toate detalii despre acest test? F─â click pe butonul ÔÇŁF─â testulÔÇŁ ╚Öi mergi direct la formularul de test!

F─â testul

Inventarul de depresie Beck (BDI) este un set de 21 de întrebări de auto-raportare care măsoară simptomele depresiei la un individ. Este folosit pentru a determina ce nivel de tratament are nevoie o persoană pentru depresie.

BDI (inventarul de depresie Beck), este utilizat pe scară largă în practica clinică și cercetare, fiind unul dintre cele mai cunoscute și validate chestionare pentru depresie.

BDI este format din 21 de ├«ntreb─âri, fiecare cu 4 enun╚Ťuri gradate, care acoper─â diferite simptome ╚Öi manifest─âri ale depresiei, precum triste╚Ťe, pierderea interesului, sentimente de vinov─â╚Ťie, schimb─âri ├«n apetit, probleme de somn, oboseal─â ╚Öi dificult─â╚Ťi de concentrare.

BDI este un instrument validat ╚Öi standardizat ╚Öi este utilizat pe scar─â larg─â ├«n mediul clinic ╚Öi de cercetare pentru evaluarea depresiei. Cu toate acestea, interpretarea scorului BDI trebuie realizat─â cu aten╚Ťie, deoarece simptomele depresiei pot fi prezente ╚Öi ├«n alte tulbur─âri psihologice sau medicale. Este important ca acest test s─â fie utilizat ├«n cadrul unei evalu─âri mai ample a pacientului ╚Öi a simptomelor sale.

De╚Öi BDI este un instrument util pentru evaluarea severit─â╚Ťii simptomelor depresive, nu este ├«n sine un instrument de diagnostic. Rezultatele chestionarului ar trebui s─â fie interpretate ├«n contextul unei evalu─âri clinice mai largi, ├«n care un profesionist ├«n s─ân─âtate mintal─â va lua ├«n considerare informa╚Ťii suplimentare pentru a stabili un diagnostic adecvat.

 

„Depresia poate fi cea mai mare z─âpad─â a iernii interioare, dar prim─âvara vine ├«ntotdeauna cu speran╚Ť─â ╚Öi vindecare.” – Oprah Winfrey

Condi╚Ťii de utilizare: Acest formular online are scop demonstrativ ╚Öi este oferit cu titlu informativ ╚Öi educativ. Este important s─â re╚Ťine╚Ťi c─â acesta nu trebuie s─â fie utilizat pentru a lua decizii cu privire la cariera sau via╚Ťa personal─â f─âr─â o analiz─â atent─â ╚Öi complet─â a rezultatelor ╚Öi f─âr─â consultarea unui specialist calificat. Scopul acestui formular este de a ar─âta utilizatorilor beneficiile formularelor online. Rezultatele acestui formular nu ar trebui s─â fie utilizate pentru a judeca, discrimina sau eticheta pe cineva, ci doar ca o surs─â suplimentar─â de informa╚Ťii pentru a ajuta la ├«n╚Ťelegerea personalit─â╚Ťii. Este important s─â ├«n╚Ťelegem c─â nicio m─âsur─âtoare sau test nu poate oferi o imagine complet─â a personalit─â╚Ťii unei persoane. Prin urmare, acest formular online este oferit ÔÇ×a╚Öa cum esteÔÇŁ ╚Öi f─âr─â nicio garan╚Ťie. Utilizarea acestui formular este responsabilitatea exclusiv─â a utilizatorului. Webage.ro nu ├«╚Öi asum─â responsabilitatea pentru orice pierdere sau daune cauzate de utilizarea acestui formular online sau de interpretarea incorect─â a rezultatelor sale.

Vorbește cu psihologul nostru virtual în mod gratuit prin chat online. Întotdeauna este pregătit să te asculte!

Ai nevoie de ajutor?

Hai s─â vorbim
inventarul de depresie beck ÔÇó inventarul beck de anxietate ÔÇó scala de depresiei beck ÔÇó test beck online ÔÇó Inventarul beck de depresie