Inventarul de depresie Beck

Măsoară simptomele depresiei

Webage Test online

Nu ai timp sau răbdare să citești toate detaliile despre acest test? Fă click pe butonul ”Fă testul” și mergi direct la formularul de test!

Fă testul

Nu e diagnostic, dar e o busolă utilă pentru a te ghida în discuțiile cu specialiștii

Inventarul de depresie Beck (BDI) este un set de 21 de întrebări de auto-raportare care măsoară simptomele depresiei la un individ. Este folosit pentru a determina ce nivel de tratament are nevoie o persoană pentru depresie.

BDI (inventarul de depresie Beck), este utilizat pe scară largă în practica clinică și cercetare, fiind unul dintre cele mai cunoscute și validate chestionare pentru depresie.

BDI este format din 21 de întrebări, fiecare cu 4 enunțuri gradate, care acoperă diferite simptome și manifestări ale depresiei, precum tristețe, pierderea interesului, sentimente de vinovăție, schimbări în apetit, probleme de somn, oboseală și dificultăți de concentrare.

BDI este un instrument validat și standardizat și este utilizat pe scară largă în mediul clinic și de cercetare pentru evaluarea depresiei. Cu toate acestea, interpretarea scorului BDI trebuie realizată cu atenție, deoarece simptomele depresiei pot fi prezente și în alte tulburări psihologice sau medicale. Este important ca acest test să fie utilizat în cadrul unei evaluări mai ample a pacientului și a simptomelor sale.

Deși BDI este un instrument util pentru evaluarea severității simptomelor depresive, nu este în sine un instrument de diagnostic. Rezultatele chestionarului ar trebui să fie interpretate în contextul unei evaluări clinice mai largi, în care un profesionist în sănătate mintală va lua în considerare informații suplimentare pentru a stabili un diagnostic adecvat.

 

„Depresia poate fi cea mai mare zăpadă a iernii interioare, dar primăvara vine întotdeauna cu speranță și vindecare.” – Oprah Winfrey

Instrucțiuni de utilizare:

  • Alege opțiunea care se potrivește cel mai bine sentimentelor tale și fi sincer.
  • Nu ar trebui să te gândești prea mult.
  • Răspunde la toate cele 21 întrebări și nu omite nici una.
  • După terminarea testului, fă clic pe butonul „Vezi rezultatele”.

Completează formularul de test

Condiții de utilizare: Acest formular online are scop demonstrativ și este oferit cu titlu informativ și educativ. Este important să rețineți că acesta nu trebuie să fie utilizat pentru a lua decizii cu privire la cariera sau viața personală fără o analiză atentă și completă a rezultatelor și fără consultarea unui specialist calificat. Scopul acestui formular este de a arăta utilizatorilor beneficiile formularelor online. Rezultatele acestui formular nu ar trebui să fie utilizate pentru a judeca, discrimina sau eticheta pe cineva, ci doar ca o sursă suplimentară de informații pentru a ajuta la înțelegerea personalității. Este important să înțelegem că nicio măsurătoare sau test nu poate oferi o imagine completă a personalității unei persoane. Prin urmare, acest formular online este oferit „așa cum este” și fără nicio garanție. Utilizarea acestui formular este responsabilitatea exclusivă a utilizatorului. Webage.ro nu își asumă responsabilitatea pentru orice pierdere sau daune cauzate de utilizarea acestui formular online sau de interpretarea incorectă a rezultatelor sale.

inventarul de depresie beck • inventarul beck de anxietate • scala de depresiei beck • test beck online • Inventarul beck de depresie