Test online gratuit de sănătate mentală: Descoperă semnele tulburărilor psihice în 15 minute!

Webage Test online

Testul de sănătate mentală online (versiunea 2.0) este o unealtă utilă pentru oricine dorește să-și verifice starea emoțională și să obțină informații despre o serie de tulburări psihice des întâlnite.

Una dintre cele mai comune tulburări psihice sunt tulburările de anxietate, care afectează milioane de oameni din întreaga lume. Simptomele anxietății pot varia de la ușoare la severe și pot include frică, neliniște, tensiune musculară, palpitații și respirație îngreunată. În funcție de scorul obținut la întrebările despre tulburările de anxietate, testul online poate oferi informații despre severitatea simptomelor și poate sugera posibilitatea de a consulta un specialist.

Tulburările de depresie sunt, de asemenea, tulburări psihice comune, care pot afecta starea emoțională și comportamentul unei persoane. Printre simptomele depresiei se numără tristețea, lipsa de motivație, pierderea interesului sau plăcerii în activități, probleme de somn și modificări ale apetitului.

Tulburările de personalitate pot fi dificil de diagnosticat și tratat. Acestea implică modele durabile de comportament, gândire și emoții care pot interfera cu funcționarea normală a unei persoane. Unele dintre cele mai cunoscute tulburări de personalitate sunt tulburarea borderline și tulburarea narcisistă.

Tulburările de spectru autist sunt caracterizate prin dificultăți în comunicare, interacțiune socială și comportamente repetitive sau restricționate. Aceste tulburări pot varia de la forme ușoare la forme severe.

Tulburările de atenție și hiperactivitate (ADHD) sunt tulburări comportamentale care pot afecta copiii și adulții. Simptomele includ dificultăți de concentrare, impulsivitate și hiperactivitate.

Tulburările psihotice includ o serie de afecțiuni, cum ar fi schizofrenia și tulburarea schizoafectivă, care implică schimbări profunde în gândire și percepție. Aceste tulburări pot afecta capacitatea unei persoane de a-și gestiona emoțiile și comportamentele, ducând la probleme în relațiile interpersonale și la probleme în viața de zi cu zi.

Testul online poate fi un instrument util pentru a identifica simptomele de tulburări psihotice, dar nu trebuie să fie folosit ca singurul criteriu pentru un diagnostic. În cazul în care rezultatele testului sugerează prezența unor simptome de tulburare psihică, trebuie să consultați un specialist în sănătatea mentală pentru o evaluare completă și un plan de tratament adecvat.

Este important de reținut că testele online nu sunt un substitut pentru evaluarea medicală și diagnosticul profesionist. Dacă aveți îngrijorări cu privire la sănătatea mentală sau suspectați că aveți o tulburare psihică, trebuie să căutați ajutor de la un specialist în sănătatea mentală calificat.

În concluzie, testele de sănătate mentală online sunt o unealtă utilă pentru a evalua starea emoțională și a identifica posibile tulburări de sănătate mintală. Ele pot ajuta la identificarea simptomelor de anxietate, depresie, tulburări de personalitate, tulburări de spectru autist, ADHD, probleme de somn, alimentație și controlul impulsurilor. Cu toate acestea, este important să nu se considere că aceste teste sunt un substitut pentru evaluarea medicală și diagnosticul profesionist. Dacă aveți orice îngrijorări, trebuie să căutați ajutor de la un specialist în domeniul sănătății mintale calificat.

Instrucțiuni de utilizare:

Număr întrebări: 160;

Timp mediu de realizare a testului: 15 minute.

Citeste cu atenție și răbdare, fiecare întrebare și selectează răspunsul care se potrivește cel mai bine cu tine.
Asigură-te că răspunzi la toate cele 160 de întrebări.

După ce ai răspuns la ultima întrebare, fă clic pe butonul „Vezi scorul” pentru a primi evaluarea ta.
Așteaptă câteva secunde pentru a primi rezultatele testului.

test de asertivitate • test abilitati de comunicare • Test comunicare • test comunicare profesionala • test grila comunicare profesionala • test asertivitate  online
Bună. Sunt aici ca să te ajut. Mă poți întreba orice din domeniul psihiologie și psihoterapie.
AI Chatbot Avatar
⚠️ WAI nu este un om. WAI este robotul Webage cu inteligență artificială ce răspunde tuturor întrebărilor tale.