Cum să creezi conținut care să atragă cititorii și să genereze trafic

Cum să creezi conținut care să atragă cititorii și să genereze trafic

Crezi că munca ta de scriere conținut nu are rezultatele scontate? Te simți frustrat de lipsa de trafic și interacțiune pe platformele online? Ei bine, nu ești singur! Statisticile sunt uluitoare:

 • 94% din paginile web nu au primit niciun vizitator din Google în ultimele 30 de zile.
 • Din 5 milioane de postări analizate pe rețelele sociale, 94% nu au avut niciun fel de interacțiune.

 

E clar că ceva nu funcționează. Dar nu te descuraja! Urmând trei reguli simple, poți transforma radical eforturile tale de creare de conținut și te poți bucura de succesul mult dorit.

 

Regula 1: Vorbește despre ceva nou

Publicul caută mereu informații proaspete și perspective originale. Dacă le oferi ceva ce nu au mai văzut în altă parte, șansele să citească și să distribuie conținutul tău cresc semnificativ.

Rezultatele?

 • Blogul meu a înregistrat o creștere medie de 104% a traficului pentru articolele cu subiecte noi.
 • Ratele de deschidere a campaniilor de email marketing au crescut cu 43% pentru mesajele care promovau conținut original.

 

Regula 2: Calitate vs. cantitate

Nu crea doar de dragul de a crea. Nu mai crea mult conținut doar cu scopul de a optimiza site-ul din punct de vedere SEO. Acest mod de lucru nu mai funcționează în 2024. Conținutul de proastă calitate poate afecta negativ traficul general al site-ului tău.

Experiența mea:

 • Eliminarea a 12% din conținutul de pe blog a dus la o creștere a traficului organic cu 19%.

 

Regula 3: Captează atenția cititorului

Lumea digitală e plină de stimuli. Din punct de vedere statistic, ai la dispoziție doar opt secunde pentru a capta atenția publicului. Asigură-te că titlul și introducerea conținutului tău sunt ”irezistibile”.

Un sfat valoros:

 • Conform lui David Ogilvyde cinci ori mai mulți oameni citesc titlul decât restul textului. Asigură-te că titlul este clar, concis și extrem de atractiv.

 

Exemple concrete și comparații

 

StrategieRezultat
Conținut nouCreșterea traficului cu 104%
Email marketing cu conținut nouCreșterea ratei de deschidere cu 43%
Eliminarea conținutului de proastă calitateCreșterea traficului organic cu 19%

 

Așadar, urmează aceste recomandări pentru a-ți îmbunătăți semnificativ strategia de conținut și rezultatele site-ului sau platformelor de socializare. Conținutul tău trebuie să fie proaspăt, valoros și cu un “cârlig” puternic pentru public. Calitatea primează în fața cantității. Dacă respecți aceste principii vei atrage mai mulți cititori interesați de subiectele tale.

Un comentariu la “Cum să creezi conținut care să atragă cititorii și să genereze trafic

 1. Mezo a scris:

  Suntem in trecutul nostru este una din cele mai importante zile din an, aceasta fiind ziua cand privim in urma si ne intrebam daca munca noastra a adus cele mai bune rezultate. Cu toate acestea, este destul de frustrant sa constatam ca eforturile noastre de a scrie continut nu au dat roadele scontate. Este adevarat ca statisticile sunt dezamagitoare, dar nu trebuie sa ne descurajam. Exista cateva reguli simple pe care le putem urma pentru a face ca munca noastra sa fie mai eficienta si sa obtinem rezultatele dorite.

  In primul rand, este important sa vorbim despre subiecte noi si interesante. Publicul cauta mereu informatii proaspete si perspective originale, asa ca daca le oferim acest lucru, sansele ca munca noastra sa fie apreciata si distribuita cresc semnificativ. Eu am observat o crestere de 104% a traficului pe blogul meu atunci cand am scris despre subiecte noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *