Strategii eficiente pentru Google Ads cu buget redus: Cum să concurăm cu giganții industriei

Strategii eficiente pentru Google Ads cu buget redus

Google Ads este o unealtă puternică care permite chiar și celor mai mici afaceri să concureze cu succes și profitabil cu companiile mult mai mari din aceeași nișă.

 

1. Setează-ți corect bugetul pentru campania Google Ads.

Prima strategie pe care ți-o recomand, chiar și atunci când bugetul tău Google Ads este redus, este să-ți setezi bugetul Google Ads la un nivel suficient de mare pentru a obține suficiente date și volum prin campania Google Ads.

Acest lucru este esențial pentru că ai nevoie de o cantitate minimă de date – impresii și clicuri – pentru a putea analiza performanța campaniei și a face optimizări.

În plus, Google are nevoie de suficiente date pentru a-și putea rula propriile teste și optimizări, astfel încât să poată filtra cel mai bun trafic pentru campaniile tale.

 

Dar cât de multe date ai nevoie?

Ca regulă generală, ar trebui să vizezi cel puțin 10 click-uri pe zi. Dacă facem un calcul simplu, pentru o campanie de căutare cu un raport CTR de 5% (adică obții 5 click-uri din 100 de impresii/afișări), asta înseamnă că ai nevoie de cel puțin 200 de impresii (afișări ale reclamei Google Ads) pe zi pentru a atinge acest obiectiv.

Dacă obții doar unul sau două clicuri pe zi, nu vei avea suficiente date pentru a face optimizări semnificative.

Google are nevoie de cel puțin 5.000 de impresii într-o perioadă de 30 de zile pentru a putea face optimizări eficiente. Deși unele date sugerează că acest număr a scăzut la 2.000, eu recomand totuși un minim de 5.000 de impresii în 30 de zile pentru o campanie de căutare.

Și pentru a atinge acest obiectiv, ai nevoie de 2 lucruri:

a) Un buget zilnic setat corect;

b) Un cost maxim per click setat corect.

Care sunt valorile corecte? Vei putea decide după o perioadă de timp în care vei urmări atent evoluția campaniei, dar pentru început poți pleca de la următoarea recomandare:

Pentru a-ți seta bugetul zilnic, trebuie să găsești costul mediu pe clic pentru produsul, serviciul sau cuvântul cheie pe care dorești să-l promovezi și să-l înmulțești cu 10. De exemplu, dacă costul mediu pe clic pentru cuvântul cheie „cabinet psihologie” este de 0,5€, atunci bugetul zilnic ar trebui să fie de minim  0,5$x10 = 5$ dolari pe zi, iar bugetul lunar va fi de 150€ pe lună.

2. Concentrează-te pe un singur cuvânt cheie, produs sau serviciu

Atunci când bugetul tău este mic, trebuie să te concentrezi doar pe un singur cuvânt cheie, produs sau serviciu pe care dorești să-l promovezi.

Dacă ai trei servicii diferite pe care dorești să le promovezi, alege doar unul pentru început.

De exemplu, dacă ai o mică firmă de construcții și oferiți următoarele servicii: 1. montaj gresie și faianță, 2. instalații sanitare, 3. zugrăveli, alege un singur serviciu pe care îl vei promova. Și alege serviciul cel mai profitabil, de exemplu „montaj gresie și faianță”.

În loc să-ți ”împrăștii” bugetul încercând să promovezi toate cele 3 servicii, alege doar unul pentru a începe. Acest lucru îți va permite să-ți maximizezi bugetul și să obții cele mai bune rezultate.

În concluzie, setează doar cuvinte cheie din categoria „montaj gresie și faianță”: „prețuri montare gresie si faianta”, „manopera gresie și faianță”, „montez gresie si faianta” etc.

 

3. Atenție foarte mare la crearea textelor pentru anunț

Nu uita că în cazul campaniilor Google Ads, plătești doar atunci când cineva face clic pe anunțul tău. Din acest motiv, vei dori ca doar persoanele interesate să facă click pe anunț!

Altfel spus, vrei multe impresii (afișări ale anunțului) dar nu și click-uri ale persoanelor care nu sunt interesate de produsul și serviciile tale și doar îți consumă bugetul, pentru că nu au găsit ceea ce căutau.

Pentru a evita acest scenariu, include cât mai multe informații specifice în textul anunțului.

De exemplu, poți include un preț clar în titlul anunțului. Dacă serviciile tale încep de la 50 lei/mp (în cazul montării gresiei și faianței), scrie acest lucru. Dacă 50 lei/mp este un preț mediu sau peste medie, cei care sunt interesați de prețuri mici și chilipiruri, nu vor mai face click pe anunțul tău.

Include în mod clar limitările produsului în textul anunțului. De exemplu, dacă ești psiholog sau psihoterapeut, și oferi servicii doar pentru copii și adolescenți, dar nu și pentru adulți, specifică acest lucru cât mai clar în textul anunțului.

Astfel vei avea mai puține click-uri, dar măcar cei care vor face click, vor fi persoanele interesate de produsele și serviciile tale. Având mai puține click-uri, vei consuma mai puțini bani din buget și vei putea să setezi un cost per click mai mare, pentru a obșine mai multe afișări ale anunțului.

 

În concluzie, chiar dacă ai un buget redus pentru Google Ads, poți totuși să ai succes dacă îți setezi bugetul corect, te concentrezi pe produsele sau serviciile care se vând cel mai bine și creezi un text de anunț clar care să filtreze persoanele care au mai puține șanse de a cumpăra produsul sau serviciultău. Prin urmărirea atentă a datelor și prin optimizarea constantă a campaniei, poți obține cele mai bune rezultate posibile.

 

Dacă informația ți-a fost utilă, nu ezita să o împărtășești și cu prietenii tăi care ar putea beneficia de ea. Împreună, putem ajuta și alți antreprenori să își crească afacerile prin intermediul Google Ads.

Dacă ai nevoie de mai multe informații sau ai întrebări suplimentare, nu ezita să ne contactezi. Suntem aici să te ajutăm și să îți oferim suportul necesar pentru a obține succesul dorit în campaniile tale de publicitate online.

Mulțumim pentru timpul acordat și mult succes în promovarea afacerii tale!

Contactează-ne și îți vom oferii gratuit informații despre: modul de creare și administrare a reclamelor/promoțiilor Google Ads.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *