Website vs. Pagină de aterizare? Când și cum le folosești?

Website vs. Pagină de aterizare? Când și cum le Folosești

Nu subestima puterea unei pagini de aterizare bine concepute, oate face minuni în creșterea conversiilor tale.

 

Alegerea corectă între o pagină de aterizare și un website poate fi diferența dintre succesul sau insuccesul campaniilor tale de marketing online.

În acest articol, vom dezvălui secretele diferențierii dintre cele două și de ce o pagină de aterizare poate fi cheia succesului tău.

 

Ce este o ”Pagină de aterizare” sau ”Landing page”?

O pagină de aterizare, cunoscută și sub denumirea de „landing page”, este o pagină web simplă și focalizată pe un singur scop – de obicei, să convertească vizitatorii în lead-uri sau clienți.

Să „convertească” în acest context înseamnă să determine vizitatorii să facă o anumită acțiune pe pagină. De obicei, această acțiune poate fi să completeze un formular, să cumpere un produs sau să lase informații de contact, cum ar fi adresa de email. Deci, atunci când spunem că o pagină de aterizare are rolul de a „converti”, ne referim la faptul că aceasta își propune să determine vizitatorii să facă ceva anume, în funcție de obiectivul paginii.

Lead-uri” sunt potențiali clienți sau persoane interesate care au arătat interes pentru produsele sau serviciile tale, de obicei furnizând informații de contact, cum ar fi adresa de email sau numărul de telefon. Aceste informații sunt valoroase pentru afacerea ta, deoarece permit să intri în contact cu acești potențiali clienți și să continui să comunici cu ei în vederea vânzării sau a furnizării de informații suplimentare.

În esență, un „lead” este o oportunitate de a transforma un vizitator al paginii tale într-un client real.

 

De ce ai nevoie de o Pagină de Aterizare?

Cu evoluția marketingului digital, obiectivul principal a devenit adesea capturarea de informații de contact ale potențialilor clienți. O pagină de aterizare este un instrument eficient pentru acest scop.

Aceasta poate:

 • Crește rata de conversie, deoarece elimină distragerea cu informații inutile.
 • Simplifică procesul de luare a deciziilor pentru vizitatori.
 • Furnizează date valoroase despre lead-uri și sursa acestora.
 • Permite testarea și optimizarea constantă a elementelor pentru a obține cele mai bune rezultate.

 

Diferența dintre Pagina de Aterizare și Website

Să distingem clar între cele două:

 • Pagina de Aterizare: Este o pagină unică, cu un scop specific, fără meniuri complexe sau link-uri externe. Centrată pe o singură acțiune pe care vrei să o realizeze vizitatorii.

 • Website: O colecție de pagini interconectate cu scopuri variate – informaționale, comerciale, de divertisment etc. Cu o structură mai complexă, meniuri multiple și o varietate de link-uri.

 

Cum să Creezi o Pagină de Aterizare Efectivă

O pagină de aterizare eficientă trebuie să aibă următoarele caracteristici:

 • Titlu captivant: Un titlu care atrage atenția și clarifică imediat ce oferi.
 • Conținut clar și concis: Explică beneficiile ofertei într-un limbaj simplu.
 • Formular de captare: Un formular simplu și eficient pentru colectarea de informații.
 • Imagini și elemente vizuale: Fotografii sau grafice relevante.
 • Call-to-Action (CTA): Un buton clar și atrăgător pentru acțiunea dorită.
 • Teste A/B: Testează și optimizează constant pentru cele mai bune rezultate.

 

Studii de Caz

Pentru a sublinia importanța paginilor de aterizare, să vedem câteva studii de caz reale:

a) Dropbox

Dropbox a utilizat o pagină de aterizare simplă pentru a atrage milioane de utilizatori. Prin oferirea stocării gratuite în schimbul recomandărilor, au creat o bază imensă de utilizatori.

b) Airbnb

Airbnb utilizează pagini de aterizare pentru a prezenta locuințe disponibile într-un mod atractiv și pentru a încuraja rezervările.

c) HubSpot

HubSpot folosește pagini de aterizare pentru a oferi conținut valoros sub formă de e-book-uri sau ghiduri în schimbul datelor de contact ale vizitatorilor.

 

În concluzie, alegerea dintre o pagină de aterizare și un website depinde de obiectivele tale de marketing. Cu toate acestea, în multe cazuri, o pagină de aterizare eficientă poate fi cheia pentru a converti vizitatorii în lead-uri sau clienți.

Așadar, nu subestima puterea unei pagini de aterizare bine construite. Alege cu înțelepciune și vei vedea cum conversiile tale cresc semnificativ.

Acum că ai aflat diferența și importanța lor, ai toate instrumentele necesare pentru a lua decizii inteligente în strategiile tale de marketing online.

Optează pentru paginile de aterizare atunci când vrei să obții rezultate rapide și tangibile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *