3 greșeli pe care le fac începătorii în reclamele Google Ads

3 greșeli pe care le fac începătorii în reclamele Google Ads

Dacă abia începi să te familiarizezi cu reclamele Google, există trei greșeli foarte costisitoare pe care mulți începători le fac. Așadar, dacă tocmai ai alocat un buget și ești pregătit să începi cu reclamele Google, iată trei lucruri pe care experții le știu și pe care începătorii nu le cunosc dar care îți pot consuma nejustificat bugetul pentru campania de promovare.

 

1. Tipurile de potrivire a cuvintelor cheie

Primul mare consumator al bugetului este necunoașterea tipurilor de potrivire a cuvintelor cheie. Atunci când setezi reclamele tale, există trei tipuri diferite de potrivire a cuvintelor cheie: potrivire largă (broad match), potrivire de expresie (phrase match) și potrivire exactă (exact match).

Atenție: Google va încerca să te plaseze pe potrivire largă pentru toate cuvintele cheie.

Potrivirea largă va prelua intenția cuvântului cheie și o va extinde la alte cuvinte cheie posibil corelate cu cuvântul tău original. Poate fi util să rulezi reclame cu potrivire largă la începutul unei campanii noi pentru a descoperi cuvinte cheie pe care nu le cunoști. Pe termen lung, însă, acest lucru poate deveni un consumator inutil al bugetului.

Google va cheltui întregul tău buget încercând cuvinte cheie noi care s-ar putea să nu fie valoroase pentru tine. Trebuie să fii foarte atent atunci când folosești potrivirea largă (broad match).

Recomandarea mea este să folosești potrivirea de expresie (phrase match) dacă știi ce cuvinte cheie și termeni de căutare folosesc oamenii pentru a te găsi.

 

2. Programarea reclamelor

A doua greșeală cea mai frecventă și costisitoare este lipsa programării reclamelor. Un aspect important al reclamelor tale este înțelegerea publicului tău. Publicul tău nu va fi mereu online căutând ceea ce oferi. Dacă ai o fereastră specifică de timp în care crezi că reclamele tale vor avea cel mai mare succes, ar trebui să restricționezi acea fereastră de timp.

Un exemplu ar fi să nu mai afișezi reclame înainte de ora 5 dimineața și după ora 10 seara în fiecare zi. Sau să nu afișezi reclame în zilele de sâmbătă și duminică. Gîndește-te foarte bine când siunt postențialii tăi clienți online. Putem concentra bugetul nostru în orele în care știm că vom avea cel mai mare succes.

 

3. Rețeaua partenerilor de căutare

A treia și cea mai deșteaptă metodă prin care Google te face să cheltui mai mult este prin intermediul rețelei partenerilor de căutare.

Dacă ai deja o campanie dezvoltată, mergi pe campanie, apoi pe fila „Detalii suplimentare” și apasă pe „Editează în setări”. Odată ce apare pagina de setări, vom căuta opțiunea numită „Rețele” în interiorul acestei secțiuni. Vei vedea două casete de selectare, una pentru rețeaua de căutare și una pentru rețeaua de afișare.

Rețeaua de afișare este serviciul de anunțuri al Google. Acesta afișează reclamele Google pe site-urile altor persoane. Deși acest lucru poate fi benefic în funcție de produsul tău, în 97% din cazuri acest lucru nu este bun. Consumă doar bugetul suplimentar și îți irosește banii.

Rețeaua partenerilor de căutare de la Google poate fi puțin mai bună, deoarece este încă legată explicit de căutare. Cu toate acestea, Google dorește să cheltuiască întregul tău buget în fiecare zi și este mult mai ușor pentru ei să consume bugetul tău pe aceste site-uri partenere și căutări de calitate scăzută, decât în motorul de căutare propriu-zis al Google.

Așadar, asigură-te că ai dezactivat aceste două setări pentru a-ți salva bugetul.

 

Concluzie

Atunci când vine vorba de reclame plătite, sistemul pe care rulezi reclamele va încerca să cheltuiască toți banii tăi! Prin urmare, trebuie să facem tot posibilul pentru a aduce valoare bugetului nostru în loc să îl cheltuim inutil. â

Fii atent la aceste practici despre care Google nu îți spune nimic și pe care experții deja le cunosc în detaliu. Doar astfel vei obține o valoare reală pentru banii și cheltuielile tale publicitare. Dacă ai nevoie de ajutor în acest sens, te rog să mă contactezi.

Distribuie acest articol și spune-ne cum te-a ajutat să economisești bani și să obții rezultate mai bune în reclamele tale pe Google!

Contactează-ne și îți vom oferii gratuit informații despre: modul de creare și administrare a reclamelor/promoțiilor Google Ads.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *