Întrebările legate de crearea unui site web, 56 – 60

Crearea unui site web. Întrebările și răspunsuri legate de crearea unui site web

56. Pot să îmi adaug un sistem de căutare internă pe site-ul meu?

Adăugarea unui sistem de căutare internă pe site-ul tău poate fi o modalitate excelentă de a ajuta utilizatorii să găsească rapid informațiile de care au nevoie. 

Acesta ar putea să ofere opțiuni de căutare avansată, cum ar fi filtrarea după categorie sau după termeni de căutare. Asigură-te că instrumentul de căutare este ușor de găsit de către utilizatori.

57. Ce metode de plată ar trebui să ofer pe site-ul meu?

Atunci când vine vorba de e-commerce, plata este o parte crucială a experienței utilizatorului.

Iată câteva metode de plată populare pe care le poți oferi pe site-ul tău:

 • Carduri de credit/debit: Aceasta este o metodă de plată comună și preferată de mulți clienți. Asigură-te că ai un sistem sigur și eficient de procesare a plăților, astfel încât să poți achiziționa produsele fără probleme.

 • Portofele electronice: Există multe portofele electronice disponibile astăzi, cum ar fi PayPal, Google Wallet și Apple Pay. Acestea oferă o modalitate convenabilă de plată pentru clienți, în special pentru cei care fac achiziții frecvente online.

 • Plată la livrare: Aceasta este o opțiune populară pentru clienții care doresc să vadă produsul înainte de a plăti. Deși poate fi mai puțin convenabil pentru tine ca vânzător, aceasta este o metodă care poate crește încrederea ta în site-ul tău.

 • Transfer bancar: Ar fi și această opțiune deși este foarte rar folosită.

 • Plăți cu criptomonede: Dacă te adresezi unui public mai tânăr și mai tehnic, oferirea plăților cu criptomonede ar putea fi o opțiune interesantă.

58. Cum pot să integrez sistemul meu de plăți cu site-ul meu?

Integrarea unui sistem de plăți cu site-ul tău poate fi o provocare tehnică și din acest motiv îți recomand să apelezi la un specialist în domeniu.

Există mai multe modalități prin care poți integra sistemul tău de plăți cu site-ul tău web și îți voi prezenta câteva dintre cele mai comune opțiuni.

 1. Utilizarea unui gateway de plată terț. Este un serviciu care procesează plățile online și le transferă în contul tău bancar. Aceste servicii sunt adesea ușor de integrat cu site-ul tău și pot oferi o gamă largă de opțiuni de plată, inclusiv carduri de credit, portofele electronice și transferuri bancare. 
 2. Exemple de gateway-uri de plată terț disponibile în România. 

  • PayU – PayU este un gateway de plată terț popular și de încredere din România, care acceptă plăți cu carduri de credit/debit, transfer bancar și portofele electronice.

  • MobilPay – MobilPay este un alt gateway de plată terț popular din România, care acceptă plăți cu carduri de credit/debit, transfer bancar, SMS și portofele electronice.

  • EuPlatesc – EuPlatesc este un gateway de plată terț din România care acceptă plăți cu carduri de credit/debit și transfer bancar.

  • PlatiOnline – PlatiOnline este un gateway de plată terț din România care acceptă plăți cu carduri de credit/debit, portofele electronice și transfer bancar.

  • Netopia – Netopia este un gateway de plată terț din România care acceptă plăți cu carduri de credit/debit, portofele electronice și transfer bancar.

 3. Integrarea cu un procesator de plăți bancare. Dacă preferi să lucrezi direct cu banca ta, poți utiliza un procesator de plăți bancare. De obicei, această variantă este mai costisitoare decât gateway-urile de plată terțe, dar oferă un grad mai mare de personalizare și control. În plus, integrarea cu banca ta poate oferi o securitate mai mare și o experiență mai fluidă pentru clienți. Exemple de procesatori de plăți bancare sunt EuPlatesc sau MobilPay.
 4. Utilizarea unui plugin de eCommerce. Dacă utilizezi o platformă de eCommerce precum WooCommerce sau Shopify, acestea oferă adesea integrarea cu diferite gateways de plată sau procesatori de plăți bancare prin intermediul plugin-urilor. Aceste plugin-uri sunt ușor de instalat și configurat, iar procesul de integrare este simplificat.

Indiferent de opțiunea aleasă, trebuie să te asiguri că site-ul tău este securizat pentru a proteja informațiile confidențiale ale clienților și să respecți cerințele legale cu privire la colectarea și prelucrarea datelor cu caracter personal.

59. Cum pot să îmi fac site-ul să se evidențieze în mediul online?

Există multe modalități de a obține mai multă vizibilitate online și de a ajunge la un public mai larg. Iată câteva sugestii:

 1. Optimizarea motoarelor de căutare (SEO): Este important să îți optimizezi site-ul pentru motoarele de căutare, astfel încât să poată fi găsit mai ușor de către utilizatorii care caută informațiile sau produsele tale. Asigură-te că site-ul tău este bine structurat, conține cuvinte cheie relevante și are un conținut de calitate. De asemenea, îți poți face publicitate pe Google sau pe alte motoare de căutare.
 2. Marketing de conținut: Un alt mod de a-ți face site-ul să se evidențieze este prin marketingul de conținut. Acest lucru implică crearea de conținut util și de calitate, cum ar fi articole de blog, ghiduri sau tutoriale. Îți poți distribui conținutul prin intermediul rețelelor sociale sau prin newslettere, astfel încât să ajungă la un public mai larg.
 3. Rețele sociale: Utilizarea rețelelor sociale poate fi o modalitate foarte eficientă de a-ți face site-ul să se evidențieze. Poți crea conturi de social media pentru afacerea ta și poți promova site-ul tău prin intermediul acestora. Asigură-te că îți construiești o comunitate de urmăritori care să îți promoveze afacerea și să îți ajute să ajungi la un public mai larg.
 4. Marketing prin e-mail: Marketingul prin e-mail poate fi o altă modalitate eficientă de a-ți face site-ul să se evidențieze. Poți crea o listă de e-mailuri cu abonații tăi și poți trimite newslettere periodice cu oferte speciale sau conținut de calitate. Asigură-te că e-mailurile tale sunt personalizate și că oferă valoare abonaților tăi.
 5. Colaborarea cu alte site-uri și bloguri: O altă modalitate de a-ți face site-ul să se evidențieze este prin colaborarea cu alte site-uri și bloguri. Poți oferi să scrii un articol de invitat pe un blog cu audiență mare sau să îți promovezi produsele prin intermediul altor site-uri partenere. În acest fel, poți ajunge la un public mai larg și poți construi relații cu alți proprietari de site-uri.

Acestea sunt doar câteva dintre modalitățile prin care poți să îți faci site-ul să se evidențieze în mediul online. Dacă vrei mai multe informații pe această temă, îți recomand să citești articolul: Promovarea online, marea problemă. Soluții, sfaturi și exemple pentru proprietarii de site-uri web 2023

60. Cum pot să îmi îmbunătățesc prezența online prin intermediul site-ului meu?

Pentru a-ți îmbunătăți prezența online prin intermediul site-ului tău, trebuie să faci ca site-ul să se potrivească nevoilor și preferințelor utilizatorilor tăi. În primul rând, asigură-te că site-ul tău este ușor de utilizat și navigabil, astfel încât vizitatorii să găsească rapid informațiile pe care le caută. Acest lucru poate fi realizat prin simplificarea designului și a structurii site-ului, prin organizarea informațiilor într-un mod clar și coerent și prin asigurarea că site-ul se încarcă rapid și este compatibil cu toate dispozitivele.

Un alt aspect important este conținutul site-ului tău. Asigură-te că acesta este de calitate și relevant pentru publicul tău țintă. Creează conținut original și interesant, care să aducă valoare utilizatorilor tăi. De asemenea, asigură-te că site-ul tău este optimizat pentru motoarele de căutare (SEO), pentru a fi afișat în primele rezultate ale căutărilor efectuate de utilizatori.

O altă modalitate de a-ți îmbunătăți prezența online este prin promovarea site-ului tău. Folosește canalele de marketing digital, cum ar fi social media, e-mail marketing, publicitate plătită și marketing de conținut, pentru a atrage trafic pe site-ul tău și a-ți crește vizibilitatea online. Asigură-te că mesajul tău de marketing este coerent și relevant pentru publicul tău țintă.

Un alt mod prin care poți îmbunătăți prezența online este prin crearea unui blog pe site-ul tău. Acesta poate fi utilizat pentru a furniza conținut de calitate, pentru a demonstra expertiza în domeniu și pentru a interacționa cu utilizatorii tăi. În plus, blogul tău poate fi optimizat pentru motoarele de căutare și poate fi promovat prin intermediul canalelor de marketing digital, ceea ce va ajuta la creșterea traficului pe site-ul tău.

În general, îmbunătățirea prezenței tale online prin intermediul site-ului tău implică un efort constant de a îmbunătăți calitatea și relevanța conținutului, de a asigura o navigare facilă și o experiență utilizator plăcută, de a promova site-ul și de a-ți crește vizibilitatea online. Este important să îți cunoști publicul țintă și să te concentrezi pe a-ți satisface nevoile și preferințele pentru a crea o prezență online puternică și durabilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *