Scorul de optimizare Google nu afectează performanța reclamei

Scorul de optimizare Google nu afectează performanța reclamei

Scorul de optimizare Google și Ad strength nu afectează performanța reclamei

 

Cuprins

Introducere
De ce scorul de optimizare și puterea reclamei nu contează
Ce contează cu adevărat pentru performanță
Cum să iei deciziile potrivite pentru contul tău de Google Ads
Concluzie
Contactați Webage

 

Introducere

Scorul de optimizare și puterea reclamei sunt două metrici folosite de Google pentru a arăta cât de bune sunt reclamele unui anumit cont de Google Ads. Dar acestea chiar contează atunci când vine vorba de performanța reală a contului?

În acest articol vom examina rolul pe care îl joacă scorul de optimizare și puterea reclamei și de ce nu ar trebui să le acordăm prea multă atenție atunci când evaluăm performanța unui cont de Google Ads.

 

De ce scorul de optimizare și puterea reclamei nu sunt chiar atât de importante

 • Scorul de optimizare și puterea reclamei nu au un impact direct asupra performanței contului de Google Ads. Acestea sunt doar niște indici calculați de algoritmi ai Google, care încearcă să evalueze calitatea reclamelor. Dar realitatea este mult mai complexă decât niște formule matematice. De exemplu, am avut clienți care au obținut lead-uri și vânzări bune cu reclame cu scor de optimizare de sub 50%.
 • Aceste metrici sunt doar indicatori ai calității reclamelor, nu determinanți absoluți ai performanței. Reclamele bune pe hârtie nu înseamnă neapărat reclame eficiente în practică. Contează mai mult cum răspunde publicul țintă, nu doar conformitatea cu niște reguli generale.
 • De multe ori, reprezentanții Google folosesc aceste metrici ca să vă convingă să cheltuiți mai mult pe platformele lor. Google sau chiar reprezentanții acestuia, vă pot recomanda diverse schimbări care nu îmbunătățesc neapărat performanța, doar conformitatea cu anumite reguli. Fiți sceptici față de orice soluție general valabilă.
 • Unele schimbări recomandate de Google pe baza scorului de optimizare pot chiar dăuna performanței reale. De exemplu, mărirea licitației maximizează scorul, dar crește și costurile fără a aduce neapărat mai multe lead-uri sau vânzări. Totul depinde de publicul dvs. țintă.

Așadar, scorul de optimizare și puterea reclamei sunt utile, dar nu trebuie luate ca atare. Testați constant noi abordări, urmăriți cum răspunde publicul țintă și luați decizii pragmatice, nu ideologice.

Contactează-ne și îți vom oferii gratuit informații despre: promovarea unui site web, digital marketing, modul de creare a unui site web, cât costă un site web profesional, mentenanța și administrarea site-urilor.

Ce contează cu adevărat pentru performanță

Chiar dacă scorul de optimizare și puterea reclamei nu sunt determinante, există totuși câțiva factori cheie care influențează performanța reală a unui cont de Google Ads:

 • Relevanța anunțului pentru termenii de căutare vizați – Anunțul trebuie să răspundă nevoii utilizatorului din căutare pentru a-i trezi interesul.
 • Landing page-ul și experiența utilizatorului – Odată ajunși pe site, utilizatorii trebuie să găsească rapid ceea ce caută și să poată converti ușor.
 • Oferta, prețul și procesul de achiziție – Campania trebuie să promoveze o ofertă concretă, la un preț atractiv și cu un proces de cumpărare simplu.
 • Bugetul și setările de licitare – Pentru a ajunge la publicul potrivit este nevoie de un buget adecvat și o licitație bine optimizată.
 • Segmentarea publicului țintă și retargeting-ul – Mesajul și oferta trebuie adaptate în funcție de profilul și interesele fiecărui segment.

De exemplu, la un client din industria auto am segmentat publicul în funcție de tipul mașinii și am adaptat mesajele în consecință. Această abordare ne-a crescut rata de conversie cu 35%.

Deci în loc să vă concentrări pe scoruri arbitrare, testați ce funcționează pentru publicul dvs. și optimizați factorii cheie precum relevanță, ofertă și procesul de achiziție. Rezultatele concrete contează cel mai mult.

Acestea sunt elementele care chiar contează pentru performanța unui cont de Google Ads. Scorul de optimizare și puterea reclamei vin doar ca o confirmare suplimentară, nu înlocuiesc implicarea activă a advertiserului în optimizarea constantă a campaniilor.

 

Cum să iei deciziile potrivite pentru contul tău de Google Ads

 • Urmărește cu atenție metricile de performanță reale, nu doar scorul de optimizare.
 • Testează constant noi variante de anunțuri și landing pages.
 • Acordă atenție feedback-ului real al utilizatorilor.
 • Fă modificări incrementale și măsoară impactul fiecăreia.
 • Concentrează-te pe ofertă, nu pe cuvinte cheie sau placement.

 

Tu ești cel care cunoaște cel mai bine afacerea ta și publicul tău țintă. Prin urmare, tu poți lua deciziile cele mai bune privind campaniile de Google Ads, nu o metrică arbitrară precum scorul de optimizare.

 

Concluzie

Scorul de optimizare și puterea reclamei sunt doar simple recomandări generate de algoritmi Google. Ele nu determină performanța reală a unui cont de Google Ads. Ca advertiser, este important să testezi constant noi variante, să urmărești metricile cheie și să iei decizii bazate pe date concrete. Nu te lăsa influențat de metrici arbitrare care nu reflectă întreg tabloul.

 

Contactați Webage

Vă îndemnăm să contactați specialiștii Webage pentru a vedea serviciile complete de web design, modul de lucru și avantajele colaborării cu agenția noastră. Vom crea împreună o strategie eficientă de promovare Google Ads adaptată nevoilor dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *