Site custom VS site WordPress?

Site custom VS site Wordpress?

Site cu un design personalizat (custom) sau site construit pe platforma WordPress?

Cuprins:

 1. 10 dezavantaje ale site-urior custom
 2. 10 Avantaje ale site-urilor WordPress

Crearea unui website este una dintre cele mai importante decizii pentru afacerea ta.

Însă, alegerea între a crea un site custom (cu un design și funcționalitate personalizată) sau a folosi un (template sau temă) șablon pre-construit poate fi teoretic o decizie dificilă. Fiecare opțiune are propriile avantaje și dezavantaje, iar decizia finală depinde de nevoile și bugetul afacerii tale.

 

După ce vei citi acest articol, vei vedea că alegerea este mult mai simplă decât pare la prima vedere.

 

Să începem cu designul personalizat (site custom). Acesta implică construirea site-ului de la zero, conform cerințelor și viziunii tale sau viziunii web designerului. Procesul oferă un control total asupra aspectului, funcționalităților și scalabilității website-ului. Poți crea o experiență de navigare unică, practic poți obține un site Wooow, dacă web designerul tău chiar știe să facă site-uri wooow.

O să-ți prezint 10 dezavantaje importante ale site-urilor custom:
 
 1. Costuri ridicate: Dezvoltarea unui site web personalizat implică investiții substanțiale în design, programare și testare, care pot depăși cu ușurință bugetul unei afaceri mici sau al unui antreprenor. Mai exact , un site custom, poate fi de x ori mai scump decât un site bazat pe template-uri, de exemplu site-urile construite în WordPress.
 2. Timp îndelungat de dezvoltare: Construirea unui site web custom de la zero este un proces complex și poate dura luni de zile până la finalizare.
 3. Necesită o echipă specializată: Pentru a crea un site web custom, ai nevoie de o echipă de experți în design, dezvoltare web, optimizare pentru motoarele de căutare (SEO) și testare, ceea ce nu găsești chiar pe toate drumurile.
 4. Dificultăți în actualizarea conținutului: Actualizarea conținutului poate fi dificilă pentru utilizatorii fără cunoștințe tehnice. În concluzie, pentru orice modificare vei avea nevoie de suportul dezvoltatorului. Contra cost, bineînțeles.
 5. Costuri de mentenanță ridicate: Mentenanța unui site custom, nu o poate face chiar oricine și vei fi nevoit să apelezi la dezvoltator.
 6. Compatibilitate limitată: Integrarea cu alte platforme și plug-in-uri poate fi dificilă și poate fi făcută de obicei de dezvoltator.
 7. Scalabilitate limitată: În cazul în care afacerea crește rapid, un site web personalizat poate deveni dificil de extins și de actualizat pentru a răspunde noilor cerințe. Și poate fi făcută de dezvoltator.
 8. Lipsa comunității de suport: Pentru site-urile web personalizate, nu există o comunitate largă de utilizatori și dezvoltatori care să ofere suport și sfaturi, așa cum există pentru platformele populare.
 9. Riscul de a rămâne în urmă: Tehnologiile web evoluează rapid, iar un site web personalizat poate deveni depășit dacă nu este actualizat constant și adaptat la noile tendințe și cerințe.
 10. Ești legat de dezvoltator: Asta poate fi cel mai mare necaz. Dacă vreodată vei dori să renunți la colaborarea cu dezvoltatorul, vei găsi extrem de greu alt web designer care să preia proiectul tău și de obicei costurile vor fi piperate.
 
 
În unele cazuri, s-ar putea să nu ai de ales. Dacă site-ul pe care îl dorești are caracteristici și funcționalități foarte speciale, cum sunt de exemplu emag.ro, olx.ro, altex.ro etc., atunci vei fi nevoit să faci un site custom și să-ți angajezi o armată de oameni care să-l întrețină și să-l administreze.
Dacă nu ești în această categorie, și nu ai cerințe foarte specifice de funcționalitate, atunci site-urile bazate pe template-urile oferă o soluție rapidă și accesibilă financiar. Deși nu ai același nivel de control ca la un design custom, template-urile sunt ușor de utilizat și pot fi implementate rapid, făcând din ele o opțiune atractivă pentru afacerile mici sau start-up-urile cu bugete limitate.
 
10 avantaje ale utilizării template-urilor pentru dezvoltarea unui site web:
 
 1. Cost redus: Șabloanele sunt mult mai ieftine decât dezvoltarea unui site web custom de la zero, permițând economii semnificative de buget.
 2. Timp de implementare rapid: Un site simplu de 3 pagini, poate fi făcut și într-o singură zi.
 3. Ușor de administrat: Majoritatea template-urilor sunt mai ușor de personalizat, actualizat și administrat, chiar și pentru utilizatorii fără cunoștințe tehnice foarte avansate.
 4. Design profesionist: Template-urile sunt create de designeri profesioniști, oferind un aspect estetic atractiv și modern pentru site-ul tău.
 5. Responsivitate nativă: Multe template-uri sunt construite cu un design responsive, asigurând o experiență excelentă pe dispozitive mobile.
 6. Actualizări regulate: Furnizorii de template-uri actualizează constant designul și funcționalitățile.
 7. Comunitate de suport: Există comunități active de utilizatori și dezvoltatori care oferă suport și sfaturi.
 8. Funcționalități încorporate: Multe template-uri vin cu funcționalități preconstruite, cum ar fi integrarea cu rețelele sociale, formulare de contact și galerii foto.
 9. Scalabilitate: Template-urile oferă opțiuni de scalabilitate prin posibilitatea de a adăuga plug-in-uri și extensii suplimentare.
 10. Nu ești legat de dezvoltator: Dacă ai ales varianta CMS + template cum ar fi WordPress, poți renunța oricând la cel ce ți-a construit site-ul și poți găsi rapid alt web designer cu care să continui colaborarea.

Așadar, care este opțiunea ideală pentru afacerea ta?

 
Din punctul meu de vedere este simplu, dacă nu ai nevoie de ceva special, mergi pe varianta site construit pe baza unui CMS + template. Vezi aici câteva exemple de astfel de site-uri. Sau poți vedea site-urile din portofoliul Webage.
 
Indiferent de decizia ta, nu uita niciodată că website-ul tău este cartea ta de vizită digitală. Investește timpul și resursele necesare pentru a crea un website atrăgător, ușor de navigat și optimizat pentru a oferi o experiență de navigare memorabilă. Doar astfel vei putea atrage și menține clienții loiali pe care îi merită afacerea ta de succes.

Vezi prețurile serviciilor

Prețuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *