Test comunicare asertiv─â

Webage Test online

Nu ai timp sau r─âbdare s─â cite╚Öti toate detalii despre acest test? F─â click pe butonul ÔÇŁF─â testulÔÇŁ ╚Öi mergi direct la formularul de test!

F─â testul

Acesta este un test de comunicare asertiv─â pe care le po╚Ťi face pentru a evalua nivelul t─âu de asertivitate ╚Öi abilit─â╚Ťile tale de comunicare. Testul este conceput pentru a evalua modul ├«n care comunici ├«n situa╚Ťii diferite ╚Öi pentru a identifica punctele tale puternice ╚Öi punctele tale slabe ├«n ceea ce prive╚Öte abilit─â╚Ťile de comunicare asertiv─â.

├Än╚Ťelegerea diferitelor stiluri de comunicare poate ├«mbun─ât─â╚Ťi semnificativ calitatea rela╚Ťiilor tale.┬áUrm─âtorul test de personalitate online, eviden╚Ťiaz─â stilul de comunicare ╚Öi implicit nivelul de asertivitate, non-asertivitate, manipulare ╚Öi agresivitate a unei persoane.

Exist─â 4 stiluri de comunicare:

  • Stilul asertiv (atitudinea constructiv─â) ÔÇô reprezint─â capacitatea de autoafirmare, de exprimare onest─â, direct─â ╚Öi clar─â a opiniilor ╚Öi a drepturilor proprii, f─âr─â agresivitate ╚Öi f─âr─â a-i leza pe ceilal╚Ťi.
  • Stilul non-asertiv (atitudinea de fug─â pasiv─â) ÔÇô tendin╚Ťa de a se ascunde, de a fugi mai degrab─â dec├ót de a-i ├«nfunta pe al╚Ťii.
  • Stilul agresiv (atitudinea de atac) ÔÇô tendin╚Ťa de a fi mereu ├«n fa╚Ť─â, de a avea ultimul cuv├ónt, de a se impune cu orice pre╚Ť, indiferent dac─â sunt lezate sau sup─ârate alte persoane.
  • Stilul manipulator (atitudinea de manipulare) ÔÇô reprezint─â preferin╚Ťa individului pentru un rol de culise, tendin╚Ťa de a a╚Ötepta momentul potrivit pentru a ie╚Öi la lumin─â ╚Öi pentru a se pune ├«n valoare.

Trebuie men╚Ťionat c─â asertivitatea, non-asertivitatea, agresivitatea ╚Öi manipularea sunt tr─âs─âturi comportamentale care se pot schimba ├«n timp, prin practic─â ╚Öi dezvoltare personal─â. ├Än plus, este important s─â recunoa╚Ötem c─â fiecare persoan─â este unic─â ╚Öi c─â nu poate fi ├«ncadrat─â ├«ntr-un singur tip de comportament sau personalitate.

 

„Asertivitatea nu ├«nseamn─â c─â trebuie s─â evi╚Ťi conflictele, ci c─â ├«╚Ťi asumi responsabilitatea de a rezolva conflictele ├«ntr-un mod pozitiv ╚Öi constructiv.” – Carl Rogers

 

Formularul de test poate fi utilizat cu succes de c─âtre profesioni╚Öti, cum ar fi┬ápsihologi, psihoterapeu╚Ťi sau consilieri, ├«n munca lor cu clien╚Ťii.

Instruc╚Ťiuni de utilizare:

Număr întrebări: 60;

Timp mediu de realizare a testului: 5 min.

Parcurge╚Ťi testul de mai jos ╚Öi bifa╚Ťi cu ADEV─éRAT sau FALS afirma╚Ťiile din test.

Condi╚Ťii de utilizare: Acest formular online are scop demonstrativ ╚Öi este oferit cu titlu informativ ╚Öi educativ. Este important s─â re╚Ťine╚Ťi c─â acesta nu trebuie s─â fie utilizat pentru a lua decizii cu privire la cariera sau via╚Ťa personal─â f─âr─â o analiz─â atent─â ╚Öi complet─â a rezultatelor ╚Öi f─âr─â consultarea unui specialist calificat. Scopul acestui formular este de a ar─âta utilizatorilor beneficiile formularelor online. Rezultatele acestui formular nu ar trebui s─â fie utilizate pentru a judeca, discrimina sau eticheta pe cineva, ci doar ca o surs─â suplimentar─â de informa╚Ťii pentru a ajuta la ├«n╚Ťelegerea personalit─â╚Ťii. Este important s─â ├«n╚Ťelegem c─â nicio m─âsur─âtoare sau test nu poate oferi o imagine complet─â a personalit─â╚Ťii unei persoane. Prin urmare, acest formular online este oferit ÔÇ×a╚Öa cum esteÔÇŁ ╚Öi f─âr─â nicio garan╚Ťie. Utilizarea acestui formular este responsabilitatea exclusiv─â a utilizatorului. Webage.ro nu ├«╚Öi asum─â responsabilitatea pentru orice pierdere sau daune cauzate de utilizarea acestui formular online sau de interpretarea incorect─â a rezultatelor sale.

Vorbește cu psihologul nostru virtual în mod gratuit prin chat online. Întotdeauna este pregătit să te asculte!

Ai nevoie de ajutor?

Hai s─â vorbim
Test asertivitate online ÔÇó Chestionar asertivitate ÔÇó Testare nivel asertivitate ÔÇó Quiz asertivitate ÔÇó Evaluare abilit─â╚Ťi asertive ÔÇó Autotest asertivitate ÔÇó Autoevaluare comportament asertiv ÔÇó Instrument m─âsurare asertivitate ÔÇó Test autenticitate exprimare ÔÇó Analiz─â interac╚Ťiune asertiv─â ÔÇó Testare comportament asertiv ├«n rela╚Ťii ÔÇó Chestionar online comunicare asertiv─â ÔÇó Evaluare asertivitate ├«n situa╚Ťii conflictuale ÔÇó Test abilit─â╚Ťi asertive ├«n via╚Ťa profesional─â ÔÇó Quiz online pentru a verifica nivelul de asertivitate ÔÇó Testare asertivitate ├«n mediul de lucru ÔÇó Autoevaluare tehnici de comunicare asertiv─â ÔÇó Chestionar stiluri de comunicare asertiv─â ÔÇó Test online ├«mbun─ât─â╚Ťire asertivitate personal─â ÔÇó Evaluare comportament asertiv ├«n rela╚Ťiile interpersonale